Tengeri hal rebarbaramártással

Elkészítés módja
1. A halfiléket besózzuk, sütésig félrerakjuk. A rebarbara vékony külső hártyáját lefejtjük, majd a szálakat körömnyi darabokra vágjuk.Felét egy kisebb lábasba szórjuk. 2 deci vizet öntünk rá, csipetnyit megsózzuk, a cukorral ízesítjük, a fahéjjal, a szerecsendióval és a szegfűszeggel fűszerezzük, 5-6 perc alatt puhára főzzük. Ekkor a szegfűszeget kidobva belőle, merülőmixerrel pürévé keverjük, a fehér borssal fűszerezzük.
2. Egy kisebb lábasban a tojássárgáját a tejszínnel és a liszttel simára keverjük, a rebarbarapürét hozzáöntjük, majd vízgőzre állítjuk, azaz egy nagyobb lábasba tesszük, és annyi vizet öntünk alá, amennyi a kisebbik lábas kb. harmadáig ér. Széles mozdulatokkal, habverővel addig keverjük, míg sűrű mártás nem lesz belőle, ez 6-8 perc, a vége felé a fölolvasztott vaj jó felét is belecsurgatjuk. Akkor jó, ha olyan állaga lesz, mint egy sűrű hollandi mártásnak. Ha kell, utánaízesítjük. A félretett rebarbarát a maradék olvasztott vajon megforrósítjuk, csipetnyit sózzuk, cukrozzuk.
3. A halat a lisztben megforgatjuk, azután egy nagy serpenyőben, a megforrósított olajon oldalanként kb. 2 perc alatt megsütjük. Lecsöpögtetve tányérra rakjuk, a rebarbaramártással körülöntjük, a vajas rebarbarával díszítjük. Köretnek petrezselymes krumpli és vajas medvehagyma illenek hozzá.
Hozzászólás írása
A hozzászóláshoz be kell jelentkezned
Megjegyzés: A weboldalunkon beküldött hozzászólásokat moderátoraink a nap 24 órájában ellenőrzik. Az elküldött hozzászólás a weboldalon megjelenik ugyan azonnal, de moderátoraink kifogásolható tartalom esetén a Felhasználási feltételeknek megfelelően bármikor törölhetik.