Tengeri hal rebarbaramártással

Tengeri hal rebarbaramártással recept
Hozzávalók
•  4 szelet egyenként kb.15 dkg-os bőr és szálka nélküli tengeri halfilé
• 
•  2-3 evőkanál finomliszt
•  4-5 evőkanál olaj a sütéshez
a rebarbaramártáshoz:
•  25 dkg rebarbara
• 
•  1 kiskanál kristálycukor
•  1-1 csipetnyi őrölt fahéj és reszelt szerecsendió
•  1 szegfűszeg
•  késhegynyi őrölt fehér bors
•  1 tojássárgája
•  1 dl főzőtejszín
•  1 púpozott mokkáskanál finomliszt
•  5 dkg vaj

Elkészítés módja

1. A halfiléket besózzuk, sütésig félrerakjuk. A rebarbara vékony külső hártyáját lefejtjük, majd a szálakat körömnyi darabokra vágjuk.Felét egy kisebb lábasba szórjuk. 2 deci vizet öntünk rá, csipetnyit megsózzuk, a cukorral ízesítjük, a fahéjjal, a szerecsendióval és a szegfűszeggel fűszerezzük, 5-6 perc alatt puhára főzzük. Ekkor a szegfűszeget kidobva belőle, merülőmixerrel pürévé keverjük, a fehér borssal fűszerezzük.

2. Egy kisebb lábasban a tojássárgáját a tejszínnel és a liszttel simára keverjük, a rebarbarapürét hozzáöntjük, majd vízgőzre állítjuk, azaz egy nagyobb lábasba tesszük, és annyi vizet öntünk alá, amennyi a kisebbik lábas kb. harmadáig ér. Széles mozdulatokkal, habverővel addig keverjük, míg sűrű mártás nem lesz belőle, ez 6-8 perc, a vége felé a fölolvasztott vaj jó felét is belecsurgatjuk. Akkor jó, ha olyan állaga lesz, mint egy sűrű hollandi mártásnak. Ha kell, utánaízesítjük. A félretett rebarbarát a maradék olvasztott vajon megforrósítjuk, csipetnyit sózzuk, cukrozzuk.

3. A halat a lisztben megforgatjuk, azután egy nagy serpenyőben, a megforrósított olajon oldalanként kb. 2 perc alatt megsütjük. Lecsöpögtetve tányérra rakjuk, a rebarbaramártással körülöntjük, a vajas rebarbarával díszítjük. Köretnek petrezselymes krumpli és vajas medvehagyma illenek hozzá.

A leírásban szereplő Tengeri hal rebarbaramártással recept elkészítéséhez sok sikert kívánunk. Az elkészült ételhez, ételekhez, pedig jó étvágyat. Oldalunkon sok hasonló (rebarbara recept) minőségi receptet talál képekkel, leírásokkal, hozzávalókkal. Vannak amik házilag készültek és vannak amik profi konyhában. Vannak köztük egyszerű, gyors receptek és vannak kissé bonyolultabbak. Vannak olcsó és költségesebb ételek is, de mindegyik finom és biztosan örömet szerez annak is aki készíti és annak is aki fogyasztja majd. A részletes keresőben számos szempont alapján szűrhet, kereshet a receptek között, hogy mindenki megtalálhassa a leginkább kedvére való ételt, legyen szó ünnepről, hétköznapról, vagy bármilyen alkalomról.

Hozzászólás írása

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned

Megjegyzés: A weboldalunkon beküldött hozzászólásokat moderátoraink a nap 24 órájában ellenőrzik. Az elküldött hozzászólás a weboldalon megjelenik ugyan azonnal, de moderátoraink kifogásolható tartalom esetén a Felhasználási feltételeknek megfelelően bármikor törölhetik.

Hozzászólás írása

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned

Megjegyzés: A weboldalunkon beküldött hozzászólásokat moderátoraink a nap 24 órájában ellenőrzik. Az elküldött hozzászólás a weboldalon megjelenik ugyan azonnal, de moderátoraink kifogásolható tartalom esetén a Felhasználási feltételeknek megfelelően bármikor törölhetik.