Othello szőlőzselés pohárkrém
Elkészítés módja
1. A szőlőt szemezzük le, majd turmixoljuk össze. Ezután öntsük egy serpenyőbe és főzzük pár percig, majd egy szitán passzírozzuk át, hogy a magok és a héj, ne kerüljenek bele a zselébe. A leszűrt szőlőlevet öntsük vissza a serpenyőbe, majd ízlés szerint ízesítsük mézzel, vagy cukorral, őrölt fahéjjal és a vaníliás cukorral. Ezután tegyük vissza a tűzre és főzzük pár percig.
2. A kukoricakeményítőt keverjük simára egy kevéske vízzel, majd állandó keverés mellett öntsük hozzá a szőlőléhez. Eztán állandó keverés mellett sűrítsük be, majd vegyük le a tűzről és öntsük bele a poharakba. Végül hagyjuk teljesen kihűlni.
3. A mákot tegyük egy teflon serpenyőbe, majd 1-2 perc alatt, állandó keverés mellett, alacsony hőfokon pirítsuk meg.(vigyázzunk nehogy megégjen) Ezután a megpörkölt mákot öntsük ki egy tányérba és hagyjuk teljesen kihűlni.
4. A mascarponét keverjük simára ízlés szerinti mennyiségű porcukorral, a vaníliás cukorral és a fahéjjal. A tejszínt verjük kemény habbá, majd apránként, óvatosan, keverjük hozzá a mascarponekrémhez. Keverés közben szórjuk hozzá a megpörkölt mákot is.
5. A poharakban lévő teljesen kihűlt, szőlőzselére kanalazzuk rá a mákos-mascarponés-habot, majd díszítsük a tetejét félbevágott szőlőszemekkel. Az elkészült pohárkrémet tálalhatjuk azonnal, vagy pár órára betehetjük a hűtőbe, hogy kellően lehűljön és az ízek jobban összeérjenek.
Jól néz ki:)