Rizskehely
Elkészítés módja
1. A rizst 4 deci vízben feltesszük főni. Amikor forrni kezd, megkeverjük majd lefedjük és kislángon 15-20 perc alatt puhára főzzük. Amikor kész még 5 percig állni hagyjuk, majd kihűtjük.
2. Egy kislábosban a tejszínt kis lángon fölforraljuk, a kardamommal és a cukorral ízesítjük. A tűzről levesszük és kihűtjük.
3. A tejszínt a rizsre szűrjük és jól összeforgatjuk
4. Az almákat félbevágva kimagozzuk, majd vékony cikkekre vágjuk. A vajat fölolvasztjuk, a cukrot megkaramelizáljuk benne, majd az almákat a karamellre dobjuk. A fehérborral meglocsoljuk, 2-3 percig pároljuk.
5. Tálaláskor a tejszínes rizst kis tálkákba kanalazzuk, a karamelles almát a tetejére rakjuk.
Hozzászólás írása
A hozzászóláshoz be kell jelentkezned
Megjegyzés: A weboldalunkon beküldött hozzászólásokat moderátoraink a nap 24 órájában ellenőrzik. Az elküldött hozzászólás a weboldalon megjelenik ugyan azonnal, de moderátoraink kifogásolható tartalom esetén a Felhasználási feltételeknek megfelelően bármikor törölhetik.