Csúsztatott palacsinta rumpuncsöntettel

Elkészítés módja
1. A tésztához a puha (szobahőmérsékletű) vajat először magában, majd a tojások sárgájával és a cukorral keverjük habosra. Ezután hozzáadjuk a lisztet, az olajat meg a tejet, majd a kemény habbá vert tojásfehérjét is beleforgatjuk. A töltelékhez a cukrot a reszelt csokoládéval összekeverjük.
2. Palacsintasütőben kb. 1 evőkanálnyi olajat forrósítunk, egy kis merőkanálnyi masszát egyenletesen beletöltünk, közepes lángon kb. 2 percig sütjük. Akkor jó, ha a teteje sem ragacsos (kifehéredik), majd tűzálló tálba csúsztatjuk, anélkül, hogy megfordítanánk és a másik oldalát is átsütnénk.
3. A cukros csokoládéval megszórjuk. Ugyanígy még 5-6, a hagyományosnál vastagabb palacsintát sütünk, a cukros csokoládéval egymásra rétegezzük. Fontos, hogy a tetejére úgy borítsuk rá a palacsintát, hogy sült oldala legyen felfelé. Forró sütőben 10 percig sütjük.
4. Ez pontosan elég idő arra, hogy megfőzzük a rumpuncsöntetet. A mazsolát 2 deci vízbe szórjuk, a pudingport a tejjel simára habarjuk, majd szorgalmasan kevergetve pár perc alatt sűrű krémmé főzzük. Ha kész, a cukorral, a vaníliás cukorral és a rummal ízesítjük, a lecsöpögtetett mazsolával gazdagítjuk. A csúsztatott palacsintát a maradék cukros csokoládéval behintjük. A mártást külön kínáljuk hozzá.
Csúsztatott palacsinta rumpuncsöntettel recepthez fűződő történet, jótanács
A palacsintákat lekvárral, darált dióval vagy túróval is egymásra rétegezhetjük.
Hozzászólás írása
A hozzászóláshoz be kell jelentkezned
Megjegyzés: A weboldalunkon beküldött hozzászólásokat moderátoraink a nap 24 órájában ellenőrzik. Az elküldött hozzászólás a weboldalon megjelenik ugyan azonnal, de moderátoraink kifogásolható tartalom esetén a Felhasználási feltételeknek megfelelően bármikor törölhetik.