Omlós diós kifli

Omlós diós kifli recept

Elkészítés módja

1. A lisztet a sóval, porcukorral, szárított élesztővel összekeverjük egy tálban, a margarinnal elmorzsoljuk.

2. A tejföllel és kb. 1 dl langyos tejjel egyneművé dolgozzuk.

3. Fél órát pihentetjük.

4. A tésztát 2 részre vágjuk.

5. Téglalap alakúra nyújtjuk, 3 mm-esre és egy fánkszaggatóval kiszúrjuk.

6. A töltelékhez a tojásfehérjét a cukorral kemény habbá verjük és a citromhéjjal ízesített darált dióval összekeverjük.

7. Minden kör közepébe teszünk belőle és felsodorjuk.

8. A másik cipónál is így járunk el.

9. Sütés előtt fél órát hagyjuk állni a tepsiben. 200 fokra melegített sütőben megsütjük.

10. Még melegen meghintjük vaníliás porcukorral.

Hozzászólás írása

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned

Megjegyzés: A weboldalunkon beküldött hozzászólásokat moderátoraink a nap 24 órájában ellenőrzik. Az elküldött hozzászólás a weboldalon megjelenik ugyan azonnal, de moderátoraink kifogásolható tartalom esetén a Felhasználási feltételeknek megfelelően bármikor törölhetik.

Még több kifli recept
Még több kifli recept

Hozzászólás írása

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned

Megjegyzés: A weboldalunkon beküldött hozzászólásokat moderátoraink a nap 24 órájában ellenőrzik. Az elküldött hozzászólás a weboldalon megjelenik ugyan azonnal, de moderátoraink kifogásolható tartalom esetén a Felhasználási feltételeknek megfelelően bármikor törölhetik.