Nudlitorony vaníliás öntettel, áfonyalekvárral
Elkészítés módja
1. A tisztított, kockákra vágott burgonyát enyhén sós vízben puhára főzzük.
2. Leszűrjük, majd áttörjük, és langyosan összegyúrjuk a liszttel, a zsírral és a tojással.
3. Lisztezett deszkán 1 cm vastagra nyújtjuk, azután 1x5 cm-es csíkokra vágjuk és lisztes tenyérrel nudlikat sodrunk a tésztacsíkokból.
4. A nudlikat forró, lobogó, enyhén sós vízbe tesszük és addig főzzük, míg a víz felszínére feljönnek.
5. Szűrőkanállal kiszedjük, majd megforgatjuk a vajon pirított, porcukros zsemlemorzsában.
6. A tejfölt a vaníliás cukorral kikeverjük.
7. Tálalásnál felhalmozzuk, vaníliaöntettel és simára kevert áfonyalekvárral meglocsoljuk.
Köszönöm szépen Józsi és Manócska.
Mi szeretjük és ez a recept nagyon bevált.
Azt hiszem nekem is a Nagymamám csinált utoljára nudlit.Gyerekként nem szerettem a gombócot így nekem mindig csinált külön nudlit!!Nagyon guszta!!
Nagyon guszta. Már azt sem tudom mikor ettem utoljára nudlit, talán amikor a nagyikám készített.Elég rég volt. Talán nekem is ki kéne próbálnom, úgy hogy el is mentem. Köszi a tippet:)