Mini képviselőfánk
Elkészítés módja
1. A vizet a sóval és a zsírral feltesszük forrni, majd amikor a zsír elolvadt, fokozatosan a lisztet beledolgozzuk.
2. Addig keverjük, míg a lábas aljától, falától elválik a tészta.
3. Langyosra hűtjük.
4. A tojásokat felverjük és a tésztamasszához kisebb adagokban hozzáadjuk.
5. Jól kidolgozzuk.
6. Akkor jó, amikor fényes lesz a tészta.
7. Egy gáztepsit kibélelünk sütőpapírral, majd a kész tésztát csillagcsöves habzsákba szedjük és diónál nagyobb halmokat nyomunk kicsit távolabb egymástól, mert a tészta sülés közben megnő.
8. A sütőt 180 fokra bemelegítjük, a tésztát betesszük, de ügyeljünk, hogy a sütő ajtaját ne nyissuk ki, mert különben összeesik a tészta.
9. Ezután 150 fokra mérsékeljük a sütő hőjét és még további 20-25 percig jó ropogósra sütjük.
10. A megsült fánkok kalapjait levágjuk.
11. Krém készítése: Először vízgőz felett felverjük a tojásfehérjéket a cukor 2/3 részével.
12. A lisztet kevés tejjel, tojássárgájával simára keverjük.
13. A maradék tejet a vaníliás cukorral felforraljuk egy nagy lábasban és a kikevert tojássárgás masszát belecsurgatjuk, majd sűrűre felfőzzük.
14. Ezután apránként szép lazán hozzákeverjük a tojásfehérjehabot.
15. A tejszínt keményre verjük.
16. Először a vaníliás krémmel töltjük meg a fánkokat, majd rá a tejszín és végül a fánk kalapja.
Köszönöm szépen Manócska.
Nagyon szépek a fánkok Editke. Gratulálok.
Köszönöm Szabina.
Szívesen megkínálnálak.
Sajnos ,nagy a távolság.
Nagyon gusztusos! Megkóstolnám.