Mézes zserbó

Mézes zserbó recept
Hozzávalók
•  5 dkg margarin
•  40 dkg liszt
•  15 dkg kristálycukor
•  1 darab tojás
•  3 evőkanál szódabikarbóna
•  3-4 evőkanál tej
•  6 dkg méz
A töltelékhez:
•  20 dkg margarin
•  20 dkg porcukor
•  1 citrom reszelt héja
•  3 dl tej
•  6 dkg búzadara
•  kb. 15 dkg baracklekvár
A mázhoz:
•  10 dkg tortabevonó csokoládé

Elkészítés módja

1. A margarint az egész tojást, a cukrot, a tejet és a mézet gőz fölött összefőzzük.

2. Ha langyosra hűlt, hozzáadjuk a lisztet, a szódabikarbónát és sima tésztává gyúrjuk.

3. Négy cipóra osztjuk, és 1/2 órát pihentetjük.

4. Egyenként fél cm vastagra kinyújtjuk, majd sütőlapon, papírral bélelten, 180 fokon 8-10 perc alatt megsütjük.

5. A töltelékhez a tejet felforraljuk, a darát beleszórjuk és lassú tűzön megfőzzük.

6. Ha kihűlt, hozzáadjuk, a cukorral habosra kikevert margarint, és a reszelt citromhéjat.

7. A lapokat egyenként előbb vékonyan megkenjük lekvárral, majd krémet simítunk rá és egymásra helyezzük őket.

8. A tetejére tortabevonót olvasztunk és elkenjük rajta.

9. Hagyjuk megdermedni, majd rombusz alakúra felszeleteljük.

A leírásban szereplő Mézes zserbó recept elkészítéséhez sok sikert kívánunk. Az elkészült ételhez, ételekhez, pedig jó étvágyat. Oldalunkon sok hasonló (zserbó, mézes zserbó) minőségi receptet talál képekkel, leírásokkal, hozzávalókkal. Vannak amik házilag készültek és vannak amik profi konyhában. Vannak köztük egyszerű, gyors receptek és vannak kissé bonyolultabbak. Vannak olcsó és költségesebb ételek is, de mindegyik finom és biztosan örömet szerez annak is aki készíti és annak is aki fogyasztja majd. A részletes keresőben számos szempont alapján szűrhet, kereshet a receptek között, hogy mindenki megtalálhassa a leginkább kedvére való ételt, legyen szó ünnepről, hétköznapról, vagy bármilyen alkalomról.

Mézes zserbó recept - 3 hozzászólás

  1. zsuzsa56
    zsuzsa56 #7568 2013. 09. 23. 13:17 Válasz

    Én ezt a receptet így kaptam valamikor,és látod ezen még nem gondolkoztam,miért zserbó.Talán a lapok miatt,vagy nem találgatok.

  2. t.variam
    t.variam #7565 2013. 09. 23. 12:41 Válasz

    Kedves Zsuzsa, a zserbót egyben sütöd meg, nem utána töltöd, úgyhogy a nevével nem értek egyet. (Ha nem haragszol) Amúgy, az íze biztosan remek.

  3. Mesyke
    Mesyke #7553 2013. 09. 22. 18:24 Válasz

    Nagyon jól néz ki:)

Hozzászólás írása

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned

Megjegyzés: A weboldalunkon beküldött hozzászólásokat moderátoraink a nap 24 órájában ellenőrzik. Az elküldött hozzászólás a weboldalon megjelenik ugyan azonnal, de moderátoraink kifogásolható tartalom esetén a Felhasználási feltételeknek megfelelően bármikor törölhetik.

Mézes zserbó recept - 3 hozzászólás

  1. zsuzsa56
    zsuzsa56 #7568 2013. 09. 23. 13:17 Válasz

    Én ezt a receptet így kaptam valamikor,és látod ezen még nem gondolkoztam,miért zserbó.Talán a lapok miatt,vagy nem találgatok.

  2. t.variam
    t.variam #7565 2013. 09. 23. 12:41 Válasz

    Kedves Zsuzsa, a zserbót egyben sütöd meg, nem utána töltöd, úgyhogy a nevével nem értek egyet. (Ha nem haragszol) Amúgy, az íze biztosan remek.

  3. Mesyke
    Mesyke #7553 2013. 09. 22. 18:24 Válasz

    Nagyon jól néz ki:)

Hozzászólás írása

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned

Megjegyzés: A weboldalunkon beküldött hozzászólásokat moderátoraink a nap 24 órájában ellenőrzik. Az elküldött hozzászólás a weboldalon megjelenik ugyan azonnal, de moderátoraink kifogásolható tartalom esetén a Felhasználási feltételeknek megfelelően bármikor törölhetik.