Mézes zserbó

Elkészítés módja
1. A margarint az egész tojást, a cukrot, a tejet és a mézet gőz fölött összefőzzük.
2. Ha langyosra hűlt, hozzáadjuk a lisztet, a szódabikarbónát és sima tésztává gyúrjuk.
3. Négy cipóra osztjuk, és 1/2 órát pihentetjük.
4. Egyenként fél cm vastagra kinyújtjuk, majd sütőlapon, papírral bélelten, 180 fokon 8-10 perc alatt megsütjük.
5. A töltelékhez a tejet felforraljuk, a darát beleszórjuk és lassú tűzön megfőzzük.
6. Ha kihűlt, hozzáadjuk, a cukorral habosra kikevert margarint, és a reszelt citromhéjat.
7. A lapokat egyenként előbb vékonyan megkenjük lekvárral, majd krémet simítunk rá és egymásra helyezzük őket.
8. A tetejére tortabevonót olvasztunk és elkenjük rajta.
9. Hagyjuk megdermedni, majd rombusz alakúra felszeleteljük.
Én ezt a receptet így kaptam valamikor,és látod ezen még nem gondolkoztam,miért zserbó.Talán a lapok miatt,vagy nem találgatok.
Kedves Zsuzsa, a zserbót egyben sütöd meg, nem utána töltöd, úgyhogy a nevével nem értek egyet. (Ha nem haragszol) Amúgy, az íze biztosan remek.
Nagyon jól néz ki:)