Mexikói sertéstokány
Elkészítés módja
1. A húst, szalonnát, paprikákat, újhagymát csíkokra vágjuk.
2. A vöröshagymát apróra vágjuk.
3. A szalonnát megpirítjuk és a zsírján megdinszteljük a vöröshagymát.
4. Hozzáadjuk az átnyomott fokhagymát és a húst.
5. Sózzuk, ízesítjük a fűszerekkel.
6. Lepirítjuk, majd kevés vizet aláöntve puhára pároljuk.
7. Amikor a hús puhulni kezd, hozzáadjuk a vörös babot, paprikákat, újhagymát, kukoricát.
8. Rátesszük a paradicsompürét, átpirítjuk és levesszük a tűzről. Ne főzzük túl puhára. Akkor jó, ha a paprika kicsit roppanós marad.
9. Párolt rizst készítünk mellé.
Jó étvágyat kívánok hozzá!
Jól hangzik! Talán a chili con carne-re hasonlíthat az ízvilága. Én még tortillát is el tudok hozzá képzelni köret gyanánt.
Szeretem a mexikói konyhát. Megy a kedvencekhez.