Mexikói sertéstokány

Mexikói sertéstokány recept

Elkészítés módja

1. A húst, szalonnát, paprikákat, újhagymát csíkokra vágjuk.

2. A vöröshagymát apróra vágjuk.

3. A szalonnát megpirítjuk és a zsírján megdinszteljük a vöröshagymát.

4. Hozzáadjuk az átnyomott fokhagymát és a húst.

5. Sózzuk, ízesítjük a fűszerekkel.

6. Lepirítjuk, majd kevés vizet aláöntve puhára pároljuk.

7. Amikor a hús puhulni kezd, hozzáadjuk a vörös babot, paprikákat, újhagymát, kukoricát.

8. Rátesszük a paradicsompürét, átpirítjuk és levesszük a tűzről. Ne főzzük túl puhára. Akkor jó, ha a paprika kicsit roppanós marad.

9. Párolt rizst készítünk mellé.

Jó étvágyat kívánok hozzá!

Mexikói sertéstokány recept - 2 hozzászólás

  1. cherryka
    cherryka #1730 2013. 03. 11. 22:59 Válasz

    Jól hangzik! Talán a chili con carne-re hasonlíthat az ízvilága. Én még tortillát is el tudok hozzá képzelni köret gyanánt.

  2. manócska
    manócska #1703 2013. 03. 11. 19:46 Válasz

    Szeretem a mexikói konyhát. Megy a kedvencekhez.

Hozzászólás írása

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned

Megjegyzés: A weboldalunkon beküldött hozzászólásokat moderátoraink a nap 24 órájában ellenőrzik. Az elküldött hozzászólás a weboldalon megjelenik ugyan azonnal, de moderátoraink kifogásolható tartalom esetén a Felhasználási feltételeknek megfelelően bármikor törölhetik.

Mexikói sertéstokány recept - 2 hozzászólás

  1. cherryka
    cherryka #1730 2013. 03. 11. 22:59 Válasz

    Jól hangzik! Talán a chili con carne-re hasonlíthat az ízvilága. Én még tortillát is el tudok hozzá képzelni köret gyanánt.

  2. manócska
    manócska #1703 2013. 03. 11. 19:46 Válasz

    Szeretem a mexikói konyhát. Megy a kedvencekhez.

Hozzászólás írása

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned

Megjegyzés: A weboldalunkon beküldött hozzászólásokat moderátoraink a nap 24 órájában ellenőrzik. Az elküldött hozzászólás a weboldalon megjelenik ugyan azonnal, de moderátoraink kifogásolható tartalom esetén a Felhasználási feltételeknek megfelelően bármikor törölhetik.