Bakonyi rőzse

Elkészítés módja
1. A szűzpecsenyék tetején húzódó vékony fehér hártyát lefejtjük, majd a húst először kisujjnyi vastag szeletekre, azután a szeleteket kisujjnyi vastag csíkokra vágjuk. A szalonnát fele akkora csíkokra vágjuk, mint a húst.
2. Az olajat egy széles lábasba vagy nagy serpenyőbe öntjük, a szalonnát rárakjuk, és kevergetve megpirítjuk. Ezután a pörcöt szűrőlapáttal kiszedjük belőle. Visszamaradó zsírjában, nagy lángon a húst pirítjuk kb. 10 percig, a vége felé megborsozzuk, a majoránnával fűszerezzük, megsózzuk. A mustárral és a lereszelt vöröshagymával ízesítjük, a pirított szalonnát hozzáadjuk, még 2-3 percig pirítjuk-pároljuk.
3. Párolt rizzsel, sült hasábkrumplival, és házi savanyúságokkal tálaljuk.
Hozzászólás írása
A hozzászóláshoz be kell jelentkezned
Megjegyzés: A weboldalunkon beküldött hozzászólásokat moderátoraink a nap 24 órájában ellenőrzik. Az elküldött hozzászólás a weboldalon megjelenik ugyan azonnal, de moderátoraink kifogásolható tartalom esetén a Felhasználási feltételeknek megfelelően bármikor törölhetik.