Mentás brownie forró csokival
Elkészítés módja
1. Olvasszuk fel a csokoládét gőz fölött.
2. Keverjük össze a cukrot, a tojásokat és a lisztet és csurgassuk bele a megolvasztott csokoládét. Szórjuk bele a mandulát (vagy diót) és süssük 175 °C-ra előmelegített sütőben kb. 30 percig.
3. Amikor kihűlt, vonjuk be a következő bevonattal: az After Eight mentás csokoládét olvasszuk fel a tejszínben és egy kis időre tegyük be a hűtőszekrénybe.
4. Amikor kenhető állapotba kerül, vonjuk be vele a sütemény tetejét.
5. Szeleteljük fel a browniet 3 cm-es darabokra.
A csokoládémázat másképpen is elkészíthetjük: olvasszuk meg az étcsokoládét, tejszín helyett használjunk vajat, olvasszuk fel egy serpenyőben (4 evőkanálnyit), adjunk hozzá 2 evőkanál gyömbérszirupot vagy 1 evőkanál mézet, 2 evőkanál vaníliakivonatot és 1 evőkanál előzőleg főzött erős eszpresszó kávét. Vegyük le a tűzről, és tegyük a hűtőbe, hogy besűrűsödjön. Amikor kenhető állapotba kerül, óvatosan vonjuk be vele a brownie-t.Mentás brownie forró csokival recepthez fűződő történet, jótanács
A receptet Corrie nevű amerikai barátnőmtől kaptam, aki az After Eight mentás csokoládéval bevonva készítette. Amerikában sok háziasszony pekánmag, dió, vagy Toffifee csoki hozzáadásával teszi változatosabbá.
A brownie magyar fordítása: tündérke. A süti Amerikából indult hódító útjára, ma már minden szupermarketben kapható. Leghétköznapibb fajtája a csokoládés brownie. Ennek a brownie-nak viszont a különlegessége, hogy mentás csokoládéréteggel van bevonva.
A brownie nem véletlen olyan népszerű, nagyon eteti magát!
Nagyon finom lehet.
Köszönöm.