Meggyzselés túrótorta

Elkészítés módja
1. A kakaós piskótát megsütjük egy 22 cm-es (12 szeletes) tortakarikában, (én itt szögletes formát használtam), majd kihűtjük.
2. Visszatesszük a tortakeretbe és a túrós részt is abba tesszük majd a piskótára.
3. A túrókrémhez a túrót, a joghurtot és a porcukrot krumplinyomóval áttörjük.
4. A zselatint tejben feloldjuk (én ezt úgy szoktam, hogy fél percre mikróba teszem a zselatinos tejet, majd kiveszem és addig kevergetem, amíg kissé kihűl és teljesen csomómentes nem lesz), hozzáadjuk a túrókrémhez.
5. A tejszínt keményre verjük és azt is hozzáadjuk.
6. Ezt a krémet kettéosztjuk és az egyik feléhez öntünk a meggyléből keveset, épp csak annyit, hogy megszínezze a krémet és egy maréknyi meggyet is keverünk még bele.
7. Ezt tesszük a piskótára, majd erre megy a sima fehér, túrós krém.
8. Mehet a hűtőbe egy órácskára.
9. Addig elkészítjük a meggyzselét is.
10. A meggylét kipótoljuk vízzel, hogy 2,5 dl legyen.
11. Ezt a cukorral (én édesítőszerrel) feltesszük forrni.
12. A végén besűrítjük az étkezési keményítővel és ízesítjük őrölt fahéjjal.
13. Vízfürdőben kihűtjük, majd a tortára halmozzuk.
Meggyzselés túrótorta recepthez fűződő történet, jótanács
Semmi extra, csak egy gyors kis túrótorta a fagyasztó kiürítése céljából. Benyúltam a fagyasztószekrénybe, és a kezembe került a szomszéd nénitől kapott, meghatározhatatlan nevű piros gyümölcs. Kivettem, bármi lesz is, amikor kienged, abból lesz a túrótorta. :)
Nagyon jó kis recept!
Jajj, de megenném, ezt a "semmi extra", de annál nagyszerűbb, enyhén édes, savanykás, habos finomságot!!! ;) Nagyon szeretem az ilyen túrós-tejszínes-zselés tortákat, szezon idején gyakran jut nálam hasonló sorsra az eper is. :)