Tiramisu torta
Elkészítés módja
1. A tojássárgáját a vaníliás cukorral habosra keverjük, ez elektromos habverővel, maximális fokozaton 4-5 perc. A jól behűtött krémsajtot hozzáadjuk, és elektromos habverővel, a legkisebb fokozaton (ha gyorsan, erősen keverjük, akkor szétfolyik!) sűrű krémmé keverjük, közben apránként a konyakkal ízesítjük. Hűtőszekrénybe tesszük.
2. A tojásfehérjét kemény habbá verjük, a vége felé kanalanként a cukrot is hozzáadjuk. Laza, széles mozdulatokkal a sajtos krémbe forgatjuk, majd a krémet visszatesszük a hűtőbe.
3. A babapiskóta áztatásához lefőzzük a kávét, aki szereti, a cukorral meg a konyakkal is ízesítheti. A piskóták felét egyesével néhány másodpercre a még meleg kávéba forgatjuk, majd amikor megszívták magukat, egy sorban a tortaforma aljára rakosgatjuk. Fontos, hogy a piskótát ne áztassuk el teljesen, egyben maradjon.
4. A fele krémet egyenletesen rásimítjuk, és a maradék piskótát – áztatás után – rárakosgatjuk. A maradék krémet a tetejére kenjük, majd pár órán át hűtőszekrényben dermesztjük. Tálaláskor kakaóport szitálunk a tetejére.
Tiramisu torta recepthez fűződő történet, jótanács
A mascarpone speciális olasz krémsajt, ami nagyobb élelmiszerüzletekben kapható.
Hozzászólás írása
A hozzászóláshoz be kell jelentkezned
Megjegyzés: A weboldalunkon beküldött hozzászólásokat moderátoraink a nap 24 órájában ellenőrzik. Az elküldött hozzászólás a weboldalon megjelenik ugyan azonnal, de moderátoraink kifogásolható tartalom esetén a Felhasználási feltételeknek megfelelően bármikor törölhetik.