Parfétorta
Elkészítés módja
1. A piskótakorong tetejéről lapjában egy kisujjnyi vastag szeletet levágunk, félretesszük. A nagyobb résznek a belsejét kiskanállal kivájjuk úgy, hogy 1 centi vastag fala maradjon.
2. A fagylaltot még fagyosan, forró vízbe mártott késsel fölszeleteljük, a piskóta hasába rétegezzük, közben forró vízbe mártott késsel elkenegetjük, hogy szép egyenletes legyen. Fontos, hogy ezalatt a fagylalt ne olvadjon föl, hisz akkor nem lehet visszafagyasztani.
3. Ha kész vagyunk, a tetejét visszaillesztjük, egy kicsit a fagylaltba is nyomkodjuk. Mélyhűtőbe téve 2-3 órán át fagyasztjuk (de ott tárolhatjuk 2-3 héten át is), végül tejszínhabbal a tetejét is, az oldalát is bevonjuk. Ha a mélyhűtőből egyszer kivettük, már ne fagyasszuk vissza.
Hozzászólás írása
A hozzászóláshoz be kell jelentkezned
Megjegyzés: A weboldalunkon beküldött hozzászólásokat moderátoraink a nap 24 órájában ellenőrzik. Az elküldött hozzászólás a weboldalon megjelenik ugyan azonnal, de moderátoraink kifogásolható tartalom esetén a Felhasználási feltételeknek megfelelően bármikor törölhetik.