Meggyes rácsos

Elkészítés módja
1. Az élesztőt a meglangyosított tejben 1 kávéskanál porcukorral felfuttatjuk. A lisztet elmorzsoljuk a margarinnal, hozzáadunk 10 dkg porcukrot, a sót, a citromhéjat, a tojássárgáját, az élesztős tejet és a tejfölt, majd jól összegyúrjuk. Két cipót formálunk belőle, majd konyharuhával letakarjuk, és langyos helyen fél óráig kelesztjük.
2. Közben a meggybefőttet leszűrjük, a diót durvára vágjuk. A maradék porcukrot összekeverjük a fahéjjal.
3. Kikenünk és kilisztezünk egy közepes méretű tepsit. Az egyik tésztacipót kinyújtjuk, a tepsibe fektetjük és villával megszurkáljuk. Megszórjuk a zsemlemorzsával, a dió felével, a meggyel, a fahéjas porcukorral és végül a maradék dióval.
3. A másik cipóból kisujjnyi vékony rudakat sodrunk, megrácsozzuk vele a süteményt, majd 30 percig kelni hagyjuk. A tetejét megkenjük a felvert tojással és előmelegített sütőben, közepes lángon (180°C), kb. 30-35 percig sütjük. A tepsiben hagyjuk kihűlni, deszkára csúsztatjuk és kockára, vagy rombuszokra vágva kínáljuk.
Köszönöm szépen Manócska a hozzászólásokat.
Nagyon szeretjük a gyümölcsös sütiket.
Szuper! Szeretem a meggyes sütiket.
Köszönöm szépen dugódani.
Nagyon jónak tűnő recept, ezt érdemes lesz kipróbálni. Meggy is rengeteg. Gratulálok !