Meggyes-rácsos

Elkészítés módja
1. A tésztát lehetőleg gyors mozdulatokkal, összegyúrjuk és fóliába tekerve pihentetjük a hűtőben minimum 1 órát. Előző este is be lehet gyúrni.
2. A tölteléket a következőképen készítem el: Összekeverem a meggyet, a cukrot és az étkezési keményítőt, majd keveset forralva rajta picit besűrítem.
3. A tészta 2/3-át kinyújtom és kibélelek vele egy kerek, vajazott, kilisztezett piteformát.
4. Megkenem a meggydzsemmel, ráhalmozom a tölteléket, megszórom a dióval és a maradék tésztából rácsokat készítek a tetejére.
5. Megkenem tojással és előmelegített sütőben 180 fokon kb. 40 percig sütöm.
6. Ha nagyon gyorsan sülne, letakarom alufóliával.
7. Vaníliasodóval tálalom, de anélkül is remek sütemény.
Meggyes-rácsos recepthez fűződő történet, jótanács
Ha nem akarod főzni a tölteléket, akkor a lecukrozott, kinyomkodott friss meggyel (vagy a lecsepegtetett befőttel is meg lehet szórni a tésztát. Szilvával, vagy almatöltelékkel is kitűnő. Természetesen hagyományos szögletes, magasabb falú tesiben is lehet sütni.
Finom süti:)