Meggyes pite

Elkészítés módja
1. A meggyet kimagozzuk, összekeverjük a cukorral és állni hagyjuk.
2. A vajat elmorzsoljuk a liszttel, majd hozzáadjuk a sót, cukrot, sütőport, reszelt citromhéjat a tojások sárgáit és annyi tejfölt, hogy könnyen nyújtható, de nem túl puha tésztát kapjunk.
3. A tésztát két egyenlő részre osztjuk, majd mindkettőt a tepsink méretére nyújtjuk. (24x30-as tepsit használtam.) Az egyik lapot a tepsibe simítjuk, megszórjuk búzadarával, majd ráterítjük a kinyomkodott, lecsepegtetett meggyet.
4. Ismét búzadarát szórunk rá, betakarjuk a második lappal és kicsit megnyomkodjuk a széleit.
5. Megkenjük felvert egész tojással, villával megszurkáljuk és sütőben közepes lángon 150-160 fokon megsütjük kb. 35-40 perc alatt.
Készíthetjük magozott meggybefőttből is. Jó étvágyat kívánok hozzá!
Nagyon jól sikerült a kép alapján! Gratulálok!
Mmm, elképzelem ezt a kellemesen savanykás ízvilágot... és máris összefolyik a számban a nyál. :) Gondolom a búzadara arra szolgál, hogy felszívja a felesleges meggylevet, és így a tészta sem ázik el hamar.
Köszi szépen Manócska!! :)
Nagyon szép a pite:)