Szilvás zabpehelyfelfújt

Szilvás zabpehelyfelfújt recept
Hozzávalók
•  1 l tej
•  5 dkg vaj vagy margarin
•  1 csomag vaníliás cukor
•  25 dkg zabpehely
•  70 dkg szilva
•  2 evőkanál citromlé
•  6 evőkanál nádcukor vagy méz
•  csipetnyi őrölt fahéj
•  3 tojás
A tál kikenéséhez:
•  2 dkg vaj

Elkészítés módja

1. A tejet fölforraljuk, a vajat és a vaníliás cukrot hozzáadjuk. Ezután a zabpelyhet beleszórjuk, kevergetve 4-5 percig főzzük. A tűzről lehúzva lefedjük, és a pelyhet duzzadni hagyjuk.

2. Közben A szilvát megmossuk, elnegyedelve a magját kiemeljük. A citromlével, 2 evőkanál nádcukorral meg a fahéjjal összekeverjük. A maradék nádcukrot a tojások sárgájával jól kikeverjük, a kihűlt tejes zabpehelyhez adjuk, majd a kemény habbá vert tojásfehérjét is beleforgatjuk.

3. Egy közepes tűzálló tálat kivajazunk, a massza felét belesimítjuk. A szilvát egyenletesen ráhalmozzuk, majd a massza másik felét rásimítjuk. Előmelegített sütőben, közepes lánggal (190°C) kb. 30 perc alatt megsütjük.

A leírásban szereplő Szilvás zabpehelyfelfújt recept elkészítéséhez sok sikert kívánunk. Az elkészült ételhez, ételekhez, pedig jó étvágyat. Oldalunkon sok hasonló minőségi receptet talál képekkel, leírásokkal, hozzávalókkal. Vannak amik házilag készültek és vannak amik profi konyhában. Vannak köztük egyszerű, gyors receptek és vannak kissé bonyolultabbak. Vannak olcsó és költségesebb ételek is, de mindegyik finom és biztosan örömet szerez annak is aki készíti és annak is aki fogyasztja majd. A részletes keresőben számos szempont alapján szűrhet, kereshet a receptek között, hogy mindenki megtalálhassa a leginkább kedvére való ételt, legyen szó ünnepről, hétköznapról, vagy bármilyen alkalomról.

Hozzászólás írása

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned

Megjegyzés: A weboldalunkon beküldött hozzászólásokat moderátoraink a nap 24 órájában ellenőrzik. Az elküldött hozzászólás a weboldalon megjelenik ugyan azonnal, de moderátoraink kifogásolható tartalom esetén a Felhasználási feltételeknek megfelelően bármikor törölhetik.

Hozzászólás írása

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned

Megjegyzés: A weboldalunkon beküldött hozzászólásokat moderátoraink a nap 24 órájában ellenőrzik. Az elküldött hozzászólás a weboldalon megjelenik ugyan azonnal, de moderátoraink kifogásolható tartalom esetén a Felhasználási feltételeknek megfelelően bármikor törölhetik.