Szilvás zabpehelyfelfújt

Elkészítés módja
1. A tejet fölforraljuk, a vajat és a vaníliás cukrot hozzáadjuk. Ezután a zabpelyhet beleszórjuk, kevergetve 4-5 percig főzzük. A tűzről lehúzva lefedjük, és a pelyhet duzzadni hagyjuk.
2. Közben A szilvát megmossuk, elnegyedelve a magját kiemeljük. A citromlével, 2 evőkanál nádcukorral meg a fahéjjal összekeverjük. A maradék nádcukrot a tojások sárgájával jól kikeverjük, a kihűlt tejes zabpehelyhez adjuk, majd a kemény habbá vert tojásfehérjét is beleforgatjuk.
3. Egy közepes tűzálló tálat kivajazunk, a massza felét belesimítjuk. A szilvát egyenletesen ráhalmozzuk, majd a massza másik felét rásimítjuk. Előmelegített sütőben, közepes lánggal (190°C) kb. 30 perc alatt megsütjük.
Hozzászólás írása
A hozzászóláshoz be kell jelentkezned
Megjegyzés: A weboldalunkon beküldött hozzászólásokat moderátoraink a nap 24 órájában ellenőrzik. Az elküldött hozzászólás a weboldalon megjelenik ugyan azonnal, de moderátoraink kifogásolható tartalom esetén a Felhasználási feltételeknek megfelelően bármikor törölhetik.