Medvehagymás sertésvagdalt csirkemájjal töltve, kétféle burgonyapürével

Elkészítés módja
1. A sertés darált húshoz hozzákeverjük a tojást, sót, és a fűszereket, a morzsát, a medvehagymát, a fokhagymát és az egészet összegyúrjuk.
2. A sütőformát fóliával kibéleljük, majd olívaolajjal kiolajozzuk. A vagdaltunkat hosszú rúddá formázzuk és a közepén vájatot készítünk, amibe beleültetjük a megmosott, leszárított és kettévágott csibemájakat.Tetejét összezárjuk és jól megnyomkodjuk nehogy szétnyíljon
és morzsával megszórjuk.3. 190 fokos sütőbe 10 percig, majd az idő leteltével 160 fokon szép pirosra sütjük. A tetejét folyékony vajjal meglocsolhatjuk, mert attól lesz még finomabb az íze.
4. A kétféle burgonyapüréhez sütőben 2 db édesburgonyát héjában megsütünk, míg a sárga krumplit lehéjazva, kockára vágva, sós vízben megfőzünk.
5. A sütőből kivett édesburgonyát meghámozzuk, villával összetörjük, majd kissé megsózzuk, fűszerezzük szerecsendióval és egy kevés borssal.
6. Ezek után vajat keverünk hozzá és kevés tejszínnel simára keverjük. A sárga burgonyát leszűrjük, majd vajat hozzáadva összetörjük és tejszínnel dúsítjuk.
7. Sózzuk, majd a csirkemájas vagdalt köreteként tálaljuk.
Hozzászólás írása
A hozzászóláshoz be kell jelentkezned
Megjegyzés: A weboldalunkon beküldött hozzászólásokat moderátoraink a nap 24 órájában ellenőrzik. Az elküldött hozzászólás a weboldalon megjelenik ugyan azonnal, de moderátoraink kifogásolható tartalom esetén a Felhasználási feltételeknek megfelelően bármikor törölhetik.