Medvehagymás sertésvagdalt csirkemájjal töltve, kétféle burgonyapürével

Medvehagymás sertésvagdalt csirkemájjal töltve, kétféle burgonyapürével recept
Hozzávalók
•  1 kg darált sertéslapocka
•  20 dkg csirkemáj
•  1 csokor medvehagyma aprítva
•  1 teáskanál piros arany
•  1 gerezd zúzott fokhagyma
•  1-2 tojás
• 
•  frissen őrölt fekete bors
•  1 teáskanál majoránna
•  2-3 evőkanál zsemlemorzsa
•  10 dkg vaj
•  1-2 evőkanál olívaolaj
•  édes burgonya
•  sárga burgonya
•  kevés tejszín
• 
•  frissen őrölt szerecsendió

Elkészítés módja

1. A sertés darált húshoz hozzákeverjük a tojást, sót, és a fűszereket, a morzsát, a medvehagymát, a fokhagymát és az egészet összegyúrjuk.

2. A sütőformát fóliával kibéleljük, majd olívaolajjal kiolajozzuk. A vagdaltunkat hosszú rúddá formázzuk és a közepén vájatot készítünk, amibe beleültetjük a megmosott, leszárított és kettévágott csibemájakat.Tetejét összezárjuk és jól megnyomkodjuk nehogy szétnyíljon

és morzsával megszórjuk.

3. 190 fokos sütőbe 10 percig, majd az idő leteltével 160 fokon szép pirosra sütjük. A tetejét folyékony vajjal meglocsolhatjuk, mert attól lesz még finomabb az íze.

4. A kétféle burgonyapüréhez sütőben 2 db édesburgonyát héjában megsütünk, míg a sárga krumplit lehéjazva, kockára vágva, sós vízben megfőzünk.

5. A sütőből kivett édesburgonyát meghámozzuk, villával összetörjük, majd kissé megsózzuk, fűszerezzük szerecsendióval és egy kevés borssal.

6. Ezek után vajat keverünk hozzá és kevés tejszínnel simára keverjük. A sárga burgonyát leszűrjük, majd vajat hozzáadva összetörjük és tejszínnel dúsítjuk.

7. Sózzuk, majd a csirkemájas vagdalt köreteként tálaljuk.

A leírásban szereplő Medvehagymás sertésvagdalt csirkemájjal töltve, kétféle burgonyapürével recept elkészítéséhez sok sikert kívánunk. Az elkészült ételhez, ételekhez, pedig jó étvágyat. Oldalunkon sok hasonló (hagymás máj) minőségi receptet talál képekkel, leírásokkal, hozzávalókkal. Vannak amik házilag készültek és vannak amik profi konyhában. Vannak köztük egyszerű, gyors receptek és vannak kissé bonyolultabbak. Vannak olcsó és költségesebb ételek is, de mindegyik finom és biztosan örömet szerez annak is aki készíti és annak is aki fogyasztja majd. A részletes keresőben számos szempont alapján szűrhet, kereshet a receptek között, hogy mindenki megtalálhassa a leginkább kedvére való ételt, legyen szó ünnepről, hétköznapról, vagy bármilyen alkalomról.

Hozzászólás írása

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned

Megjegyzés: A weboldalunkon beküldött hozzászólásokat moderátoraink a nap 24 órájában ellenőrzik. Az elküldött hozzászólás a weboldalon megjelenik ugyan azonnal, de moderátoraink kifogásolható tartalom esetén a Felhasználási feltételeknek megfelelően bármikor törölhetik.

Hozzászólás írása

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned

Megjegyzés: A weboldalunkon beküldött hozzászólásokat moderátoraink a nap 24 órájában ellenőrzik. Az elküldött hozzászólás a weboldalon megjelenik ugyan azonnal, de moderátoraink kifogásolható tartalom esetén a Felhasználási feltételeknek megfelelően bármikor törölhetik.