Medvehagyma-krémleves

Elkészítés módja
1. A burgonyát, és a hagymát megtisztítjuk, feldaraboljuk és a vízbe tesszük.
2. A medvehagymalevelek egyötöd részét felaprítva ugyancsak a vízbe tesszük és a burgonyával együtt elkezdjük főzni.
3. Ha a burgonya megfőtt, lehúzzuk a tűzről és hűlni hagyjuk.
4. Közben megtisztítjuk a fokhagymagerezdeket, összelapítjuk, lereszeljük és állni hagyjuk, majd a burgonya, hagyma és medvehagyma levelek turmixolása előtt a leveshez adjuk.
5. A zöldségeket összeturmixoljuk.
6. A turmixolt levesbe tesszük a maradék felaprított medvehagymát és beleöntjük a tejszínt. Sóval, frissen őrölt fekete borssal, kevés chilivel és korianderrel ízesítjük.
7. A leveshez lepénykenyeret is süthetünk, amire mozsárban összezúzott, durva szemű tengeri sóval, olajjal készülő medvehagyma dresszinget kenhetünk, rozmaringgal fűszerezve.
Medvehagyma-krémleves recepthez fűződő történet, jótanács
Készíthetjük spenótból, vizitormából, vagy turbolyából is.
A medvehagymából egyébként hasonló módon készíthető pesztó, vagy medvehagymás vaj is, ami tésztákhoz vagy más ételekhez adva extra különleges gasztró élményt nyújt.
Hozzászólás írása
A hozzászóláshoz be kell jelentkezned
Megjegyzés: A weboldalunkon beküldött hozzászólásokat moderátoraink a nap 24 órájában ellenőrzik. Az elküldött hozzászólás a weboldalon megjelenik ugyan azonnal, de moderátoraink kifogásolható tartalom esetén a Felhasználási feltételeknek megfelelően bármikor törölhetik.