Mediterrán tésztasaláta
Elkészítés módja
1. A paradicsomokat meghámozzuk, magjait eltávolítjuk és húsukat felkockázzuk.
2. Az uborkát megmossuk és felkockázzuk.
3. A hagymát és a fokhagymát megtisztítjuk és felaprítjuk.
4. Az olívaolajat külön tálkába öntjük, sózzuk, borsozzuk, majd balzsamecettel savanyítjuk.
5. A tésztát enyhén sós, bő vízben kifőzzük, leszűrjük és meglocsoljuk 2 evőkanál olívaolajjal.
6. Mély tálkába csúsztatjuk a tésztát és a zöldségeket ráhalmozzuk, lazán összekeverjük, fűszerezzük a zöldfűszerekkel és az öntettel meglocsoljuk.
7. A mozzarellagolyókat félbevágjuk és ráhalmozzuk a tésztaragu tetejére, végezetül bazsalikommal díszítve, behűtve kínáljuk.
Mediterrán tésztasaláta recepthez fűződő történet, jótanács
Télen is készíthetünk nyári zöldségekből finom, frissítő, vitaminban gazdag salátákat és ráadásul még pénztárcakímélő is.
Hozzászólás írása
A hozzászóláshoz be kell jelentkezned
Megjegyzés: A weboldalunkon beküldött hozzászólásokat moderátoraink a nap 24 órájában ellenőrzik. Az elküldött hozzászólás a weboldalon megjelenik ugyan azonnal, de moderátoraink kifogásolható tartalom esetén a Felhasználási feltételeknek megfelelően bármikor törölhetik.