Marináltkagyló-saláta

Elkészítés módja
1. A fagyasztott kagylót szobahőmérsékleten fölengedjük, majd meleg vízben megmossuk, jól lecsöpögtetjük. Ha konzervet használunk, csak lecsöpögtetjük. Utána egyenként a lisztben, a felvert tojásban meg a zsemlemorzsában megforgatva bundázzuk.
2. Serpenyőbe jó ujjnyi magasan olajat töltünk, jól megforrósítjuk. A kagylót beleszórjuk – egyszerre csak a felét – és 2-3 perc alatt aranybarnára sütjük. Szűrőlapáttal kiemelve papírszalvétára szedjük, jól lecsöpögtetjük.
3. A hagymát megtisztítjuk, egyenként kettévágjuk, majd vékonyan fölszeleteljük. A marinált paprikát lecsöpögtetjük, 3-4 milliméter széles csíkokra metéljük.
4. A vízbe először a fölaprított petrezselymet szórjuk, majd a porcukorral ízesítjük, megsózzuk, megborsozzuk, az ecetet meg az olajat belecsorgatjuk. Végül a hagymát és a marinált paprikát is belekeverjük.
5. A rántott kagylót inkább csak tálaláskor rakjuk bele, nehogy elázzon (bár úgy is finom).
Marináltkagyló-saláta recepthez fűződő történet, jótanács
Letakarva hűtőszekrényben 3 napig eláll, s noha ezalatt elázik a rántott kagyló, a salátalevet jobban magába szívja, ízesebb lesz. Tárolhatjuk külön a salátalevet, külön a rántott kagylót is, így csak tálalás előtt kell összekeverni.
Hozzászólás írása
A hozzászóláshoz be kell jelentkezned
Megjegyzés: A weboldalunkon beküldött hozzászólásokat moderátoraink a nap 24 órájában ellenőrzik. Az elküldött hozzászólás a weboldalon megjelenik ugyan azonnal, de moderátoraink kifogásolható tartalom esetén a Felhasználási feltételeknek megfelelően bármikor törölhetik.