Barackos káposztasaláta

Elkészítés módja
1. A káposztát megtisztítjuk, kitorzsázzuk, vékonyra gyaluljuk vagy szeleteljük. Bő 1,5 liter vizet fölforralunk, a borecettel, a sóval meg a cukorral ízesítjük. A káposztát beleszórjuk, 3 percig kis lángon főzzük, majd levében hűlni hagyjuk.
2. Közben a bort a szegfűszeggel fűszerezve fölforraljuk, az aszalt barackra szűrjük. A lilahagymát megtisztítjuk, kis kockákra vágjuk és enyhén megsózzuk, a citrom
levét ráfacsarjuk.3. A szőlőt leszemezzük, a szemeket félbevágva kimagozzuk. A barackot leszűrjük, és a levét félretesszük. A gyümölcsöt csinos kis cikkekre vágjuk. Boros levét az olajjal elkeverjük, megborsozzuk, végül beleforgatjuk a hagymát, a barackot, a szőlőt meg a leszűrt káposztát.
Barackos káposztasaláta recepthez fűződő történet, jótanács
Készíthetjük fehér káposztából is, amihez piros szőlőt használunk, mert a saláta így mutat jobban.
Hozzászólás írása
A hozzászóláshoz be kell jelentkezned
Megjegyzés: A weboldalunkon beküldött hozzászólásokat moderátoraink a nap 24 órájában ellenőrzik. Az elküldött hozzászólás a weboldalon megjelenik ugyan azonnal, de moderátoraink kifogásolható tartalom esetén a Felhasználási feltételeknek megfelelően bármikor törölhetik.