Mandulás pisztráng

Mandulás pisztráng recept
Hozzávalók
•  4db egyenként kb.30 dkg-os konyhakész pisztráng (fagyasztott is lehet)
•  2 kiskanál só
•  1 citrom
•  8-10 evőkanál zsemlemorzsa
•  10 dkg vékony lapocskákra vágott mandula (készen így kapható)
•  1 kis csokor petrezselyem
a sütéshez:
•  olaj

Elkészítés módja

1. A pisztrángok – ha fagyasztottat használunk, szobahőmérsékleten fölengedjük –, bőrét a farkától a feje felé kiskéssel megkapargatjuk, így apró pikkelyei lejönnek, de vigyázzunk, hogy a bőre ne sérüljön meg. Szemeit eltávolítjuk, majd az így előkészített pisztrángokat hideg vízzel megmossuk, leszárogatjuk. Kívül-belül megsózzuk, citromlével meglocsoljuk, és félórára félrerakjuk, hogy a só és a citromlé átjárhassa a hal húsát.

2. A pisztrángokat alaposan a zsemlemorzsába forgatjuk. Egy akkora serpenyőben, amekkorában legalább 2 pisztráng elfér, jó ujjnyi olajat forrósítunk, és a halat közepes lángon oldalanként 4-5 perc alatt megsütjük benne. Vigyázzunk, ne süssük hirtelen, mert akkor megég, a belseje pedig nem sül át. Konyhai papírtörlőre szedve lecsöpögtetjük.

3. A hal sütésénél visszamaradó olajban a mandulát aranybarnára pirítjuk, pár csepp citromlével ízesítjük, a fölaprított petrezselyemmel fűszerezzük. Szűrőlapáttal a halra halmozzuk, és a zsírjából is ráöntünk egy keveset, de tényleg nem mindet.

4. Vajas burgonyával vagy vajon párolt egyéb zöldségekkel (brokkoli, sárgarépa) tálaljuk, de tehetünk mellé vörösborban megforrósított aszalt szilvát is.

A leírásban szereplő Mandulás pisztráng recept elkészítéséhez sok sikert kívánunk. Az elkészült ételhez, ételekhez, pedig jó étvágyat. Oldalunkon sok hasonló minőségi receptet talál képekkel, leírásokkal, hozzávalókkal. Vannak amik házilag készültek és vannak amik profi konyhában. Vannak köztük egyszerű, gyors receptek és vannak kissé bonyolultabbak. Vannak olcsó és költségesebb ételek is, de mindegyik finom és biztosan örömet szerez annak is aki készíti és annak is aki fogyasztja majd. A részletes keresőben számos szempont alapján szűrhet, kereshet a receptek között, hogy mindenki megtalálhassa a leginkább kedvére való ételt, legyen szó ünnepről, hétköznapról, vagy bármilyen alkalomról.

Mandulás pisztráng recept - 2 hozzászólás

  1. admin
    admin #7307 2013. 09. 01. 12:26 Válasz

    Igen, ez a szép a gasztronómiában, hogy egyféle alapanyagot, számos módon el lehet készíteni.

  2. Egybalkezes
    Egybalkezes #7306 2013. 09. 01. 12:21 Válasz

    Mi itthon tejbe áztatjuk a pisztrángot, vajban sütjük, s citromot csak a tálaláshoz adunk. Így is, úgy is finom, érdemes kipróbálni.

Hozzászólás írása

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned

Megjegyzés: A weboldalunkon beküldött hozzászólásokat moderátoraink a nap 24 órájában ellenőrzik. Az elküldött hozzászólás a weboldalon megjelenik ugyan azonnal, de moderátoraink kifogásolható tartalom esetén a Felhasználási feltételeknek megfelelően bármikor törölhetik.

Mandulás pisztráng recept - 2 hozzászólás

  1. admin
    admin #7307 2013. 09. 01. 12:26 Válasz

    Igen, ez a szép a gasztronómiában, hogy egyféle alapanyagot, számos módon el lehet készíteni.

  2. Egybalkezes
    Egybalkezes #7306 2013. 09. 01. 12:21 Válasz

    Mi itthon tejbe áztatjuk a pisztrángot, vajban sütjük, s citromot csak a tálaláshoz adunk. Így is, úgy is finom, érdemes kipróbálni.

Hozzászólás írása

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned

Megjegyzés: A weboldalunkon beküldött hozzászólásokat moderátoraink a nap 24 órájában ellenőrzik. Az elküldött hozzászólás a weboldalon megjelenik ugyan azonnal, de moderátoraink kifogásolható tartalom esetén a Felhasználási feltételeknek megfelelően bármikor törölhetik.