Mandarinos mákoslepény
Elkészítés módja
1. A mákot serpenyőben szárazon megpirítjuk, majd kihűtjük. Finomra daráljuk és a rummal ízesítjük. A megtisztított mandarint gerezdekre szedjük.
2. Egy 28 centi átmérőjű tortaformát vékonyan beolajozunk és sütőpapírral kibélelünk. A margarint a cukorral, a tojásokkal, a tejjel, az átszitált liszttel és a sütőporral sima tésztává keverjük. Végül a rumos mákot is beledolgozzuk. A masszát a tortaformába simítjuk
3. Előmelegített sütőben közepes lánggal (180°C-on) kb. 50 percig sütjük. A sütőből kivéve, kihűtjük, majd a formából egy tortatálra borítjuk.
4. A tejet a pudingporral simára keverjük, majd a torta tetejére kenjük. A mandaringerezdekkel megrakjuk, hűtőszekrényben megdermesztjük, majd cikkekre vágva tálaljuk.
Köszönjük szépen Edit.
Szép szelet.
Egyszerű az elkészítése is.
Köszönöm szépen.