Mákos, tekert kalács

Elkészítés módja
1. Az élesztőt 1 dl cukros tejben felfuttatjuk.
2. A margarint felolvasztjuk.
3. A lisztet átszitáljuk egy kelesztő tálba.
4. A liszt közepébe mélyedést vájunk, beleöntjük a megkelt élesztőt, majd a többi hozzávalókat hozzáadva, jól kidolgozzuk, dagasztjuk.
5. A langyos tejet apránként hozzáadagoljuk, mivel a liszt sikértartalmától függ, hogy mennyit vesz fel.
6. Letakarva vagyis a kelesztő tál fedelét rátéve meleg helyen duplájára kelesztjük.
7. A megkelt tésztát átgyúrjuk.
8. Téglalap alakúra kinyújtjuk, majd meggylekvárral lekenjük és cukorral elkevert mákkal megszórjuk, végül feltekerjük.
9. Sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük.
10. A tojássárgáját tejjel, cukorral összekeverjük, majd kenőtollal a kalácsot lekenjük vele.
11. Letakarjuk és addig kelesztjük újra, míg a tepsit ki nem tölti.
12. Előmelegített sütőben 180 fokon megsütjük.
Hozzászólás írása
A hozzászóláshoz be kell jelentkezned
Megjegyzés: A weboldalunkon beküldött hozzászólásokat moderátoraink a nap 24 órájában ellenőrzik. Az elküldött hozzászólás a weboldalon megjelenik ugyan azonnal, de moderátoraink kifogásolható tartalom esetén a Felhasználási feltételeknek megfelelően bármikor törölhetik.