Mákos kocka sárgabarack mousse-al és baracköntettel

Elkészítés módja
1. A tésztához a tojásokat kettéválasztjuk.
2. A sárgáját a cukorral, vajjal jól kikeverjük, hozzáadjuk a mákot, diót, vaníliát, tejet, rumot, majd a lisztet és sütőport, végül óvatosan a keményre vert tojásfehérjét.
3. Kikent tepsiben 160 fokon készre sütjük.
4. Ha kihűlt kettévágjuk és megkenjük baracklekvárral.
5. A mousse-hoz beáztatjuk hideg vízben a zselatinlapokat.
6. A barackot a cukorral összefőzzük, pürésítjük.
7. A tojássárgáját cukorral kikeverjük, hozzáadjuk a barackpürét.
8. A tojások felvert habját és a szintén keményre vert tejszínhabot óvatosan belekeverjük, végül a kis lángon felolvasztott zselatint is hozzáadjuk. 1 órára hűtőbe tesszük.
9. Az öntethez a barackot a cukorral felfőzzük, majd átpaszírozzuk.
10. A tészta nem szereti a hűtőt, sokkal lágyabb marad ha elől hagyjuk, a mousse viszont megköveteli a hűtést, ezért csak tálaláskor rakjuk rá fagyi kanállal a habot és jól meglocsoljuk az öntettel.
Én köszönöm Edit! :)
Tetszik,köszönöm szépen.
A mákos sütit is szeretem.
Köszönöm Zsuzsa!Ha hiszed,ha,nem,én sem,de ebben nincs sok,így nem az adja a domináns ízt,hanem a sárgabarack. :)
Nagyon guszta,bár nem vagyok mákimádó!