Mákos guba mascarponekrémmel

Elkészítés módja
1. 25 x 25 cm-es tepsit kikenünk vajjal és morzsával szórunk be.
2. Először az aszalt sárgabarackot megfőzzük 1 1/2 dl vízben.
3. Hagyjuk hűlni, majd apró kockákra vágjuk össze és tegyük a rumba ázni.
4. A kifliket ujjnyi vastag szeletekre vagdaljuk fel, tegyük egy tálba és locsoljuk meg a tej és a cukor langyos keverékével.
5. A mákot, 5 dkg cukrot, az aromát és a reszelt citromhéjakat keverjük össze, majd keverjük lazán a kissé megázott kiflikhez.
6. Ezután terítsük bele a tepsibe, szórjuk a tetejére a felkockázott aszalt barackokat a rummal együtt és ezzel a krémmel takarjuk be: a tojássárgákat a 6 dkg cukorral keverjük habosra, majd a sajtkrémet is keverjük bele.
7. Előmelegített sütőben 160 fokon 30 perc alatt készen van.
8. Kihűlés után tetszés szerint szeletelve kínáljuk.
Mákos guba mascarponekrémmel recepthez fűződő történet, jótanács
Valahol itt a neten fedeztem fel ezt a jó kis receptet. Aki szereti, és főleg a mákosat, az ne hagyja ki, mert istenien finom.
Kedves Zsuzsa! Nagyon SZÉP a recepted, biztos nagyon finom is . :) Ki fogom próbálni, de tuti, hogy én fonottkalácsból fogom csinálni mert, az én családom jobban szereti, ha maga az alaptészta is édes...
Köszönöm, hogy felhívtad rá a figyelmemet!
Zsuzsa! Ez nagyon jó recept! Puszi érte! :)