Mákos guba, ahogy én szeretem

Elkészítés módja
1. Egy tűzálló tálat kivajazok a hozzávaló vaj mennyiségével, majd a fonott kalácsot összetépkedem és a tepsibe szórom.
2. Ráterítem a porcukorral elkevert mákot, meglocsolom a hideg tejjel, rászóróm a vaníliás cukrot, meglocsolom a mézzel és ráreszelem egy citrom héját.
3. Jól összeforgatom és előmelegített sütőbe 180ºC-on többszöri átforgatás után kb. 30-40 percig sütöm.
4. Vaníliasodóval tálalom.
Ez a vaníliaöntet a kezdő és a haladó háziasszonyok kedvence lesz, mert nagyon finom, nagyon gyors és sokkal olcsóbb, mintha sok tojásos öntetet készítenénk.Mákos guba, ahogy én szeretem recepthez fűződő történet, jótanács
Általában kifliből, vagy gubarúdból készítik, de érdemes kipróbálni a kalácsos változatot, mert sokkal finomabb.
Kedves Mese-konyha!Nagyon sokféleképpen készítik a gubát igaz,de én sem készítettem még kalácsból soha.Már ccsak azért sem,mert nem vagyunk kalácsevők.Kérlek olvasd el az én mákos gubámat,és írd meg hogy tetszik.Nekem a tiéd nagyon.
A máglyarakás összetevője ugyanúgy lehet kalács, mint zsemle. Én mindig kaláccsal készítem, éppen ezért jutott eszembe. A tej pedig a te receptedben is jelen van. :) Szóval, alma, tojás, lekvár - a pár összetevő
Viszont, vannak, akik tojást is tesznek a tejhez, amivel meglocsolják a gubát. Marad két összetevő. :)
Kedves t.variam
Ha eltekintünk attól, hogy a máglyarakás öszzetevői: zsemle(vagy kifli) ALMA, tej, TOJÁS, LEKVÁR, TOJÁSHAB...mely hozzávalók az én receptemben nincsenek jelen, akkor valóban elég rendhagyó máglyarakás lehetne....:D :D :D ez a MÁKOS GUBA :D
Jó ötlet a fonott kalács, ez így bennem kicsit a máglyarakást idézte föl. Egy két összetevővel kiegészítve rendhagyó máglyarakás lehetne. :)