Mákos fonott kalács

Elkészítés módja
1. A töltelék hozzávalóit összekeverjük, az élesztőt belemorzsoljuk 1 mokkáskanál cukorral elkevert langyos tejbe és felfuttatjuk.
2. A lisztet átszitáljuk, a közepébe egy mélyedést készítünk, beleöntjük a megkelt élesztőt és a többi hozzávalóval együtt, szép fényesre dagasztjuk. 40 percet kelni hagyjuk, majd ezután 6 cipóra osztjuk és még, 15 percet letakarva kelni hagyjuk.
3. Ezek után egyenként jó arasznyi szélesre és 25 cm hosszúra kinyújtjuk, majd étolajjal lekenjük, megszórjuk töltelékkel és felsodorjuk őket.
4. Három darabot összefonunk és szilikonos sütőpapírral bélelt formára helyezzük.
5. A tejszín és a tojássárgáját összekeverjük és a kalács tetejét lekenjük vele.
6. A maradék rudakkal is így járunk el és kb. 30-35 percig újra kelesztjük.
7. Közben még egyszer lekenjük a kalácsok tetejét, mert így lesz szép fényes és csillogó.
8. Ezek után 200 fokra előmelegített sütőben 35 perc alatt megsütjük őket.
9. Sütés közben, ha nagyon pirulna a teteje, alufóliával letakarjuk.
Jó étvágyat kívánok hozzá!
Hozzászólás írása
A hozzászóláshoz be kell jelentkezned
Megjegyzés: A weboldalunkon beküldött hozzászólásokat moderátoraink a nap 24 órájában ellenőrzik. Az elküldött hozzászólás a weboldalon megjelenik ugyan azonnal, de moderátoraink kifogásolható tartalom esetén a Felhasználási feltételeknek megfelelően bármikor törölhetik.