Magyaros karfiolleves

Elkészítés módja
1. Az összes zöldséget megtisztítjuk. A hagymát finomra vágjuk, a karfiolt közepes rózsáira (nagyjából diónyi darabokra) szedjük. A kétféle répát vastagságától függően karikákra vagy félkarikákra szeljük.
2. Egy lábasban az olajon a hagymát 2-3 perc alatt megfonnyasztjuk, azután a karfiolt és a kétféle répát hozzáadva 5-6 percig tovább pirítjuk. Ha vöröshagymakrémmel főzzük, akkor azt csak az utolsó 1-2 percre tegyük bele. Az ételízesítőt rászórjuk, megsózzuk, megborsozzuk, a fölaprított petrezselyemmel fűszerezzük, majd először a liszttel, azután a pirospaprikával megszórjuk. Fél percig pirítjuk. Akkor jó, ha a liszt már sehol nem látszik fehéren benne.
3. Jól elkeverjük, kb. 1,2 liter vízzel fölöntjük, kevergetve fölforraljuk (ha fagyasztott karfiolból főzzük, akkor azt csak most kell beletenni), majd kis lángon, félig letakarva addig főzzük, amíg az összes zöldség roppanósra nem megpuhul. Ez 15-20 perc. Megkóstoljuk, ha kell utánaízesítjük, végül az Erős Pistával vagy a csípős Piros Arannyal enyhén csípősre ízesítjük.
Magyaros karfiolleves recepthez fűződő történet, jótanács
Tartalmasabb a leves, ha apró galuskát vagy csipetkét is szaggatunk bele.
Nagyon fincsi,imádom:)