Madártej

Elkészítés módja
1. Először a tejet felteszem főni a félbevágott vaníliarúddal és ezalatt keményre verem a tojáshabot.
2. Amikor a tej forr, lassú tűzön tartva, nagy galuskákat szaggatok bele evőkanállal a tojáshabból, melyeknek mindkét oldalát 1-2 percig főzöm a tejben.
3. Ha elkészült, akkor szűrőkanállal tálra szedem őket.
4. A tojások sárgáit a cukorral és a vaníliás cukorral habosra keverem, beleteszek egy csipet sót, a lisztet, majd felengedem a forró tejjel és állandóan kevergetve, visszatéve a tűzre besűrítem.
5. Ha elkészült, akkor forrón beleöntöm egy szép tálba és rászedem a habgaluskákat, átforgatom benne, hogy ne száradjanak ki és megszórom egy pici kakaóporral.
6. Jól lehűtve tálalom.
Madártej recepthez fűződő történet, jótanács
Gyors finom, kellemes meglepetés a családnak! :) A mennyiséget lehet csökkenteni, vagy növelni, általában személyenként 1 tojással számoljuk az adagot, ehhez kell a többi adalékot is viszonyítani.
A kedvencem! Nagyon finom.