Londoni spagetti
Elkészítés módja
1. Egy lábasban vizet forralunk, amiben majd a tésztát kifőzhetjük. A tojásokat egy tálban fölverjük, kissé megsózzuk. Egy nagyobb serpenyőben 1 evőkanál olajat forrósítunk, a tojás felét ráöntjük, s lepényként megsütjük. Tányérra csúsztatjuk, a serpenyőbe pedig újabb 1 evőkanál olajat öntünk, s a maradék tojásból még egy lepényt sütünk.
2. Közben a tészta vize már fölforrt, enyhén megsózzuk, de még nem a spagettit rakjuk bele, hanem a paradicsomokat, amiknek előtte a szárát kimetszettük. Nem egészen fél perc elteltével kivesszük, meghámozzuk. Félbevágva magos belsejüket kivájjuk, húsukat 1 centis kockákra aprítjuk. A spagettit a forrásban lévő vízbe rakjuk. Egy serpenyőben 2 evőkanál olajat forrósítunk, a paradicsomot rádobjuk, rázogatva 3 percig pirítjuk. A ketchupot hozzáadjuk, 2-3 evőkanál vízzel hígítjuk, 1 percig forraljuk, a tűzről levéve enyhén megsózzuk.
3. A szalonnát és a sonkát a lehető leghosszabb vékony csíkokra vágjuk. 2 evőkanál olajat egy serpenyőben kissé megforrósítunk, először a szalonnát, majd a sonkát pirítjuk rajta 1-2 percig. Közben a gombát megtisztítjuk, félbevágva fölszeleteljük, az előzőekhez adjuk, még 2-3 percig együtt pirítjuk. Nagyjából mostanra a spagetti megfőtt, leszűrjük. A tojáslepényeket a spagettihez hasonló vékony csíkokra vágjuk, a szalonnás gombához adjuk, átforgatjuk, majd a puha spagettivel összekeverjük.
4. Tányérokra halmozzuk, a ketchupos paradicsomot rákanalazzuk, végül reszelt cheddar sajttal megszórjuk.
Hozzászólás írása
A hozzászóláshoz be kell jelentkezned
Megjegyzés: A weboldalunkon beküldött hozzászólásokat moderátoraink a nap 24 órájában ellenőrzik. Az elküldött hozzászólás a weboldalon megjelenik ugyan azonnal, de moderátoraink kifogásolható tartalom esetén a Felhasználási feltételeknek megfelelően bármikor törölhetik.