Limoncello

Limoncello recept
Hozzávalók
2 liter limoncellóhoz:
•  8 db citrom
•  1 liter 90 %-os alkohol
•  60 dkg cukor
•  1 liter víz

Elkészítés módja

1. Az első lépés alaposan, meleg vízben lemosni a citromokat, ha szükséges, kefével is sikálgassuk le a héját, hogy minden szennyeződéstől mentes legyen.

2. Az alkoholt öntsük egy szélesszájú üvegbe (4 dl-t tegyünk félre későbbre), amit jól le lehet zárni, benne a citrom lehámozott héjával.

3. Jó minőségű alkoholt használjunk, hogy a likőrünk ne váljék jéggé, amikor betesszük a mélyhűtőbe.

4. Az üveget hagyjuk állni sötét helyen.

5. Szobahőmérsékleten folyik a citromhéj fermentálódása és szép lassan átveszi az alkohol a citromhéj sárga színét és aromáját.

6. Megközelítőleg 1 hónapig kell pihennie, majd azzal folytatódik, hogy a citrom héjához hozzáöntjük a fazékban külön cukorral felforralt vizet és hozzáadjuk a félretett alkoholt.

7. Újabb 1 hónapos pihentetés következik. 30-40 nap után az egészet átszűrjük üvegekbe, a hátramaradt citromhéjat kidobjuk és az üvegeket hűtőbe vagy mélyhűtőbe rakjuk.

8. Ekkor készen van a likőr, minden adalék és ízesítő nélkül fel lehet szolgálni, úgy ahogy van.

A leírásban szereplő Limoncello recept elkészítéséhez sok sikert kívánunk. Az elkészült ételhez, ételekhez, pedig jó étvágyat. Oldalunkon sok hasonló minőségi receptet talál képekkel, leírásokkal, hozzávalókkal. Vannak amik házilag készültek és vannak amik profi konyhában. Vannak köztük egyszerű, gyors receptek és vannak kissé bonyolultabbak. Vannak olcsó és költségesebb ételek is, de mindegyik finom és biztosan örömet szerez annak is aki készíti és annak is aki fogyasztja majd. A részletes keresőben számos szempont alapján szűrhet, kereshet a receptek között, hogy mindenki megtalálhassa a leginkább kedvére való ételt, legyen szó ünnepről, hétköznapról, vagy bármilyen alkalomról.

Limoncello recept - 6 hozzászólás

  1. zsuzsa56
    zsuzsa56 #7150 2013. 08. 15. 17:57 Válasz

    Jó kérdés! Sajnos én sem tudom.Ugyanis 4 éves alkoholt őrizgettem a kamrámban,2 litert,amit egy ismerősünk hozott akkoriban a likőrgyárból.Itt volt az ideje,hogy felhasználjam,de jól jött éppen.Kérdezz utána,biztosan lehet valahol kapni.

  2. manócska
    manócska #7138 2013. 08. 15. 12:51 Válasz

    Tetszik a recept:) Hol lehet kapni 90%-os alkoholt?

  3. Mesyke
    Mesyke #7114 2013. 08. 12. 15:18 Válasz

    Én biztosan kipróbálom:)

  4. zsuzsa56
    zsuzsa56 #7106 2013. 08. 12. 08:28 Válasz

    Nem kell félni tőle,mert ha elkészül,már nem lessz olyan magas az alkohol tartalma.Nem tudtam megmérni,mert nincs meg hozzá az eszköz,de biztosan 30 %-os körül van.Ettől még nem kell berúgni,de csak óvatosan,mert itatja magát.Mi még csak megkóstoltuk,mivel misem vagyunk hívei az ivászatnak,de már 4 éve lapult a kamrámban 2 liter alkohol,és féltem,hogy tönkre megy.Na! ettől sem sem kellett volna tartanom,,mert semmi baja nem lett.Égési próba tökéletes lett.Kedveseim! nyugodtan készítsétek el,ha van rá lehetőségetek,mert nagyon fincsi,és én még cantuccinit is sütök hozzá,mert az olaszok limoncellóba tunkolják,és vendégvárónak kitűnő!Szép napot!

  5. Eperjesiné
    Eperjesiné #7104 2013. 08. 11. 23:08 Válasz

    Zsuzsa,Zsuzsa! Berúgatsz Te bennünk ! :)) 90% os alkohol?Fejre állnék 2 centtől..... :D

  6. t.variam
    t.variam #7097 2013. 08. 11. 18:46 Válasz

    Fogadd elismerésem! A receptedet olvasva már-már sajnálom, hogy nem iszom alkoholt. Amúgy, nem szeretem, de ezt kipróbálnám.

Hozzászólás írása

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned

Megjegyzés: A weboldalunkon beküldött hozzászólásokat moderátoraink a nap 24 órájában ellenőrzik. Az elküldött hozzászólás a weboldalon megjelenik ugyan azonnal, de moderátoraink kifogásolható tartalom esetén a Felhasználási feltételeknek megfelelően bármikor törölhetik.

Limoncello recept - 6 hozzászólás

  1. zsuzsa56
    zsuzsa56 #7150 2013. 08. 15. 17:57 Válasz

    Jó kérdés! Sajnos én sem tudom.Ugyanis 4 éves alkoholt őrizgettem a kamrámban,2 litert,amit egy ismerősünk hozott akkoriban a likőrgyárból.Itt volt az ideje,hogy felhasználjam,de jól jött éppen.Kérdezz utána,biztosan lehet valahol kapni.

  2. manócska
    manócska #7138 2013. 08. 15. 12:51 Válasz

    Tetszik a recept:) Hol lehet kapni 90%-os alkoholt?

  3. Mesyke
    Mesyke #7114 2013. 08. 12. 15:18 Válasz

    Én biztosan kipróbálom:)

  4. zsuzsa56
    zsuzsa56 #7106 2013. 08. 12. 08:28 Válasz

    Nem kell félni tőle,mert ha elkészül,már nem lessz olyan magas az alkohol tartalma.Nem tudtam megmérni,mert nincs meg hozzá az eszköz,de biztosan 30 %-os körül van.Ettől még nem kell berúgni,de csak óvatosan,mert itatja magát.Mi még csak megkóstoltuk,mivel misem vagyunk hívei az ivászatnak,de már 4 éve lapult a kamrámban 2 liter alkohol,és féltem,hogy tönkre megy.Na! ettől sem sem kellett volna tartanom,,mert semmi baja nem lett.Égési próba tökéletes lett.Kedveseim! nyugodtan készítsétek el,ha van rá lehetőségetek,mert nagyon fincsi,és én még cantuccinit is sütök hozzá,mert az olaszok limoncellóba tunkolják,és vendégvárónak kitűnő!Szép napot!

  5. Eperjesiné
    Eperjesiné #7104 2013. 08. 11. 23:08 Válasz

    Zsuzsa,Zsuzsa! Berúgatsz Te bennünk ! :)) 90% os alkohol?Fejre állnék 2 centtől..... :D

  6. t.variam
    t.variam #7097 2013. 08. 11. 18:46 Válasz

    Fogadd elismerésem! A receptedet olvasva már-már sajnálom, hogy nem iszom alkoholt. Amúgy, nem szeretem, de ezt kipróbálnám.

Hozzászólás írása

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned

Megjegyzés: A weboldalunkon beküldött hozzászólásokat moderátoraink a nap 24 órájában ellenőrzik. Az elküldött hozzászólás a weboldalon megjelenik ugyan azonnal, de moderátoraink kifogásolható tartalom esetén a Felhasználási feltételeknek megfelelően bármikor törölhetik.