Forralt bor, fűszeres diófélékkel

Forralt bor, fűszeres diófélékkel  recept
Hozzávalók
•  1 üveg jóféle vörösbor
•  néhány szem kardamom szegfűszeg és csillagánizs
•  1 nagyobb rúd fahéj
•  1 szál indiai citromfű
•  2 narancs
•  2-3 evőkanál nádcukor (barna cukor)
•  3-4 kis darabka szirupban eltett gyömbér
•  1- 2 evőkanálnyi a gyömbér szirupos levéből
a fűszeres dióhoz:
•  személyenként jó maréknyi vegyes dióféle ((brazil mogyoró mandula dió mogyoró pisztácia)
• 
•  Cayenne bors (csípős pirospaprika is lehet)
•  nem csípős pirospaprika
•  1 szál rozmaring

Elkészítés módja

1. A klasszikus forralt bornak ez egy 21. századi változata. A bort egy lábasba öntjük.

2. Aromapárnácskát készítünk: tüll- vagy gézlapot kiterítünk, és ráhalmozzuk a kardamomot, szegfűszeget, csillagánizst, félbetört fahéjat, a klopfolóval megütögetett földarabolt citromfüvet, és reszelünk rá a jól megmosott narancs héjából is. A borba tesszük, a cikkekre vágott naranccsal, a cukorral, a gyömbérrel és a gyömbérsziruppal együtt. A gyömbér megbolondítja a bort: utóíze a gyömbérsörre fog emlékeztetni. 5-6 percig melegítjük, de nem forraljuk föl, mert akkor az alkohol elpárolog belőle. Forrón, a narancsgerezdeket bennehagyva tálaljuk. Az italhoz fűszeres dióféléket kínálunk kísérőképpen.

3. Utóbbi úgy készül, hogy a dióféléket egy serpenyőben szárazon, azaz mindenféle zsiradék nélkül megpirítjuk. Ahogy érezzük, hogy kezdenek fölszabadulni az illóolajak belőle, enyhén megsózzuk, egy kevés Cayenne borssal vagy csípős pirospaprikával, és csemege pirospaprikával fűszerezzük, kb. fél perc alatt jól összerázzuk, hogy a diófélék magukba „szívhassák” a fűszereket. A végén még egy rozmaringágat is dobunk bele.

A leírásban szereplő Forralt bor, fűszeres diófélékkel recept elkészítéséhez sok sikert kívánunk. Az elkészült ételhez, ételekhez, pedig jó étvágyat. Oldalunkon sok hasonló minőségi receptet talál képekkel, leírásokkal, hozzávalókkal. Vannak amik házilag készültek és vannak amik profi konyhában. Vannak köztük egyszerű, gyors receptek és vannak kissé bonyolultabbak. Vannak olcsó és költségesebb ételek is, de mindegyik finom és biztosan örömet szerez annak is aki készíti és annak is aki fogyasztja majd. A részletes keresőben számos szempont alapján szűrhet, kereshet a receptek között, hogy mindenki megtalálhassa a leginkább kedvére való ételt, legyen szó ünnepről, hétköznapról, vagy bármilyen alkalomról.

Hozzászólás írása

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned

Megjegyzés: A weboldalunkon beküldött hozzászólásokat moderátoraink a nap 24 órájában ellenőrzik. Az elküldött hozzászólás a weboldalon megjelenik ugyan azonnal, de moderátoraink kifogásolható tartalom esetén a Felhasználási feltételeknek megfelelően bármikor törölhetik.

Hozzászólás írása

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned

Megjegyzés: A weboldalunkon beküldött hozzászólásokat moderátoraink a nap 24 órájában ellenőrzik. Az elküldött hozzászólás a weboldalon megjelenik ugyan azonnal, de moderátoraink kifogásolható tartalom esetén a Felhasználási feltételeknek megfelelően bármikor törölhetik.