Libamájjal és gombával töltött leveles tészta, tejszínes gulyáskrémmel
Elkészítés módja
1. Melegítsük elő a sütőt 200 °C fokra. Vágjunk ki a leveles tésztából 9-10 cm átmérőjű korongokat, a korongokból pedig további 6-7 cm átmérőjű belső kört, de ne emeljük ki, csak sütés után.
2. Tegyük sütőpapírra a kerek korongokat és süssük, (a tetejét is lefedve) max. 8-10 tíz percig, majd távolítsuk el a felső sütőpapírt és süssük tovább még 6-7 percig 185 °C fokon, míg aranybarnára nem sül. Ezután óvatosan emeljük ki a belső kört. Tegyük félre.
3. A megtisztított és apróra vágott gombát sózzuk, borsozzuk meg, és egy serpenyőben felhevített vajban pároljuk meg, ha kell adjunk hozzá kevés vizet. Amikor kész borítsuk ki egy mély tálba és tegyük félre.
4. Helyezzük vissza a serpenyőt a tűzhelyre, tegyük bele a vékonyra szeletelt libamájat és pároljuk meg egy kevés libazsírban. Sózzuk, borsozzuk, öntsük rá a fehérbort.
5. Forraljuk egy percig, majd öntsük rá a szárnyas alaplevet és a madeira bor és konyak keveréket, majd forraljuk még 3 percig, végül majoránnával fűszerezzük. (A demi glace-t két liter intenzív marhahúslevesből is készíthetjük, amelyben csontok is főttek. 2-3 órán át kell forralni, míg a negyedére nem redukálódik.) Addig pároljuk a májat kb. még 3-4 percig, amíg be nem sűrűsödik alatta a szósz.
6. Ezután adjuk hozzá a libamájhoz a gombát és keverjük össze. Nem kell turmixolni, mert akkor bébipapi-szerű lesz, csak jól összedolgozni villával. Töltsük meg a korongokat a máj és gomba keverékkel.
7. A harmadik lépésben készítsük el a paprikaszószt, vagy csak egyszerűen locsoljuk körbe a korongokat a tejszínnel hígított gulyáskrémmel. (Grillezzük meg a kevés olívaolajjal meglocsolt, sózott, borssal megszórt, szeletekre vágott paprikákat. Amikor kész kaparjuk le róluk a fekete égett részeket. Tegyük egy mixerbe és kevés cukor valamint a kókusztej hozzáadásával péppé turmixoljuk).
8. A képen látható módon, tálaláskor a gombával és májjal töltött korongokat a tányér közepére tesszük és a paprikakrémmel egyszerűen körbelocsoljuk (én speciel egy ketchupos tubusba töltöttem a szószt és úgy "dizájnoltam" rá a korongokra)
Hozzászólás írása
A hozzászóláshoz be kell jelentkezned
Megjegyzés: A weboldalunkon beküldött hozzászólásokat moderátoraink a nap 24 órájában ellenőrzik. Az elküldött hozzászólás a weboldalon megjelenik ugyan azonnal, de moderátoraink kifogásolható tartalom esetén a Felhasználási feltételeknek megfelelően bármikor törölhetik.