Lencsesaláta

Elkészítés módja
1. Az átválogatott lencsét 3-4 órára hidegvízbe áztatjuk. Ezután leszűrjük, és hideg vízbe, a babérlevéllel fűszerezve, 1 csapott kiskanál sóval ízesítve puhára főzzük. Levében hűlni hagyjuk, majd leszűrjük, hideg vízzel átöblítjük.
2. Közben a lilahagymát megtisztítjuk, karikákra vágjuk, a petrezselymet fölaprítjuk.
3. Elkészítjük az öntetet. Ehhez a vizet a balzsamecettel, a cukorral, a sóval meg a borssal elkeverjük, majd az olajat apránként hozzáadjuk.
4. A lencsét és a lilahagymát, a keverőtálba töltjük, a petrezselyemmel megszórjuk, az öntetet rálocsoljuk, majd alaposan összeforgatjuk. Letakarva, hűtőszekrényben jól behűtjük.
Kedves Mesterszakács! Nagyon szeretem, bár még én nem készítettem soha. Itt a lehetőség.:))