Cheviche (mexikói halsaláta)

Cheviche  (mexikói halsaláta)  recept
Hozzávalók
•  75 dkg tisztított tengeri- vagy édesvízi fogasfilé
•  12 kis citrom (eredetileg zöldcitrom)
•  1 mokkáskanál só
az öntethez:
•  3-4 kemény paradicsom
•  3 apró piros csilipaprika vagy 1 bogyiszlói paprika
•  10 dkg paprikával töltött olajbogyó
•  1 közepes vöröshagyma
•  1 csokor petrezselyem
•  25 dkg ketchup
•  1 dl olívaolaj
•  0.4 dl Worcester-mártás
•  1 kiskanál őrölt origano
•  csipetnyi só

Elkészítés módja

1. A fogasfilék bőrét lefejtjük (még jobb, ha már így vásároljuk), és az esetleg benne maradt szálkákat is kiszedjük. Ezután a halat megmossuk, a nedvességet leitatjuk róla, majd egy tiszta deszkán egycentis kockákra vágjuk. Még tisztábban tudunk dolgozni – ami ez esetben különösen fontos –, ha a vágódeszkát zsírpapírral lefedjük.

2. A citromok levét kipréseljük, a haldarabokra szűrjük, kissé megsózzuk és a halat 15 percig pácoljuk benne. Közben néha belekeverünk, hogy a hal mindenhol kifehéredjen. Ezalatt elkészítjük az öntetet.

3. A paradicsomok héját lehúzzuk (ehhez, ha kell, le is forrázzuk), szárukat kimetsszük, majd félbehasítjuk, és a magokat kikaparva húsukat apró kockákra vágjuk.

4. A paprikákat kicsumázzuk, héjukat lefejtjük, és a csöveket finomra aprítjuk. Az olajbogyót, a megtisztított vöröshagymát és a petrezselymet ugyancsak fölaprítjuk.

5. A pácolt halat lecsöpögtetjük (a citromlé teljesen átjárta, olyan mintha pároltuk volna, tehát nem főztük, mégsem nyers); az összevágott hozzávalókkal, a ketchuppal, az olívaolajjal összekeverjük, Worcesterrel ízesítjük, origanóval fűszerezzük, végül ha kell, csipetnyit megsózzuk.

6. Frissentartó fóliával letakarva, hűtőszekrényben 24 órán át pihentetjük, hogy az ízek összeérjenek. Tálaláskor sós kekszet kínálunk hozzá.

Cheviche (mexikói halsaláta) recepthez fűződő történet, jótanács

Ez a fogás kicsit költséges, de nagyszerű ünnepi előétel. Előnye, hogy előre elkészíthető, és hűtőszekrényben 3-4 napig is eláll. Dél-Amerika-szerte egy olyan tengeri halból készül ez a fogás, aminek ízére a fogasé emlékeztet. Más halból nem jó.

A leírásban szereplő Cheviche (mexikói halsaláta) recept elkészítéséhez sok sikert kívánunk. Az elkészült ételhez, ételekhez, pedig jó étvágyat. Oldalunkon sok hasonló (saláták) minőségi receptet talál képekkel, leírásokkal, hozzávalókkal. Vannak amik házilag készültek és vannak amik profi konyhában. Vannak köztük egyszerű, gyors receptek és vannak kissé bonyolultabbak. Vannak olcsó és költségesebb ételek is, de mindegyik finom és biztosan örömet szerez annak is aki készíti és annak is aki fogyasztja majd. A részletes keresőben számos szempont alapján szűrhet, kereshet a receptek között, hogy mindenki megtalálhassa a leginkább kedvére való ételt, legyen szó ünnepről, hétköznapról, vagy bármilyen alkalomról.

Hozzászólás írása

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned

Megjegyzés: A weboldalunkon beküldött hozzászólásokat moderátoraink a nap 24 órájában ellenőrzik. Az elküldött hozzászólás a weboldalon megjelenik ugyan azonnal, de moderátoraink kifogásolható tartalom esetén a Felhasználási feltételeknek megfelelően bármikor törölhetik.

Hozzászólás írása

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned

Megjegyzés: A weboldalunkon beküldött hozzászólásokat moderátoraink a nap 24 órájában ellenőrzik. Az elküldött hozzászólás a weboldalon megjelenik ugyan azonnal, de moderátoraink kifogásolható tartalom esetén a Felhasználási feltételeknek megfelelően bármikor törölhetik.