Lencsekrémleves különleges húsgombóccal

Elkészítés módja
1. A vöröslencsét az elkészítés előtt rövid időre beáztatjuk.
2. A kisebb kockákra vágott hagymát olajon enyhén megpirítjuk. Hozzáadjuk a paradicsomot, paprikát és az apróra vágott fokhagymát, majd felöntjük vízzel. Tíz perc elteltével hozzáadjuk a feldarabolt sárgarépát, majd néhány perc múlva a szeletelt zellerszárat. Ízlés szerint sózzuk, borsozzuk. A lencsét 10 perc alatt megfőzzük, majd curryvel, mézzel, mustárral ízesítjük és ezek után leturmixoljuk.
3. Elkészítjük a húsgombócokat: Összekeverjük a darált húst 1 tojással, sóval, borssal, köménnyel, korianderrel, morzsával, és pisztáciával.
4. Vizes kézzel diónyi gombócokat formálunk a húsból. A gombócokat a krémlevesbe tesszük és 20 percig főzzük.Azon forrón tálaljuk.
Lencsekrémleves különleges húsgombóccal recepthez fűződő történet, jótanács
Ahogy jönnek a hűvösebb napok, egyre inkább kívánjuk a gazdagabb leveseket. Ez a lencseleves igazán ízes, tartalmas, ráadásul nagyon könnyű elkészíteni. A gombócok ne tévesszenek meg senkit, sajnos csak ennyi maradt, mire észbe kaptam, és csak így tudtam lefotózni.
Hozzászólás írása
A hozzászóláshoz be kell jelentkezned
Megjegyzés: A weboldalunkon beküldött hozzászólásokat moderátoraink a nap 24 órájában ellenőrzik. Az elküldött hozzászólás a weboldalon megjelenik ugyan azonnal, de moderátoraink kifogásolható tartalom esetén a Felhasználási feltételeknek megfelelően bármikor törölhetik.