Lecsós vadliba

Elkészítés módja
1. A fölengedett vadlibát megmossuk, letörölgetjük. Az esetlegesen benne maradt szőrszálakat, tolltokokat csipesszel kihúzzuk. Ezután a szárnyast négybe vágjuk, azaz a hátára fektetve először félbe, majd ismét félbe csapjuk.
2. A szalonnát apró kockákra, a lehéjazott vöröshagymát finomra aprítjuk. Előbbit egy lábasban az olajon kevergetve üvegesre sütjük, majd beledobjuk a hagymát és a húst is. Tovább kevergetve 4-5 percig pirítjuk, majd a tűzről lehúzva a pirospaprikával meghintjük. Elkeverjük, és azonnal – mielőtt a paprika megégne – annyi vizet öntünk rá, amennyi félig ellepi.
3. Megsózzuk, megborsozzuk és lefödve, kis lángon kb. 1 óra 15 perc alatt puhára pároljuk. Közben a paprikát kicsumázzuk, a paradicsomok szárát kimetsszük, húsukat 3 centis kockákra vágjuk. A vadlibához adjuk, és lefödve, kis lángon kb. 20 perc alatt megpároljuk.
4. Készíthetjük úgy is, hogy a paradicsomokat meghámozzuk, fölaprítjuk és már a főzés kezdetén a húshoz adjuk. Így, mire a paprika belekerül, jó sűrű mártás lesz belőle. Kapros túrós csusza illik hozzá köretnek.
Hozzászólás írása
A hozzászóláshoz be kell jelentkezned
Megjegyzés: A weboldalunkon beküldött hozzászólásokat moderátoraink a nap 24 órájában ellenőrzik. Az elküldött hozzászólás a weboldalon megjelenik ugyan azonnal, de moderátoraink kifogásolható tartalom esetén a Felhasználási feltételeknek megfelelően bármikor törölhetik.