Lasagne másképp

Elkészítés módja
1. Elkészítem a bolognai ragut, ezalatt forró sós vízben előfőzöm a tésztalapokat.
2. Nem kell teljesen puhára főzni, kb. 5-8 perc( Hideg vízzel kötelező leöblíteni, különben összeragadnak).
3. A hagymát kis kockára vágva megpirítom a zsíron, majd rádobom a húst, fehéredésig kevergetem, jól szétnyomkodom, nehogy gombócokba összeálljon, majd beleteszek minden hozzávalót és egy pici vízzel (kb. 1 dl) felöntöm.
4. Lassú lángon puhára főzöm, időnként kevergetem és ha besűrűsödne akkor vizet öntök még hozzá (de nem rontja el a vörösbor sem).
5. Hústól függően (szárnyas, sertés, vagy marha, változik a főzés ideje, de általában 1 óra kell neki, ne maradjon kemény.
6. Ezalatt összekeverem a tejfölt a krémsajtokkal és a reszelt trappista sajttal.
7. Ha nagyon sűrű, lehet egy kis tejszínnel (tejjel) lazítani, de krémszerű maradjon, viszont kenhető, nem folyós.
8. Az én tepsimbe 2 db tészta fér el egy sorban, amit egymás mellé leterítek, majd kenek rá a sajtos krémből, erre pedig rákanalazok egy sor húsos ragut.
9. Ezt folytatom amíg a hozzávalók el nem fogynak, (nekem 4 sor lett) a tetejére csak sajtos krém kerül, végül rászórom a parmezánt és forró (180 fok) sütőben átsütöm még kb. fél órát, illetve amíg a teteje kicsit meg nem pirul.
10. Kockára vágva tálalom, lehet hozzá még a tálalásnál is tejfölt kínálni, de anélkül is finom, szaftos és krémes.
Lasagne másképp recepthez fűződő történet, jótanács
Azért találtam ki ezt 4 sajtos változatát a tésztának, mert a fiaim nem szeretik a besamel mártást, viszont sajtimádó család vagyunk, és mondhatom nagyon bevált. Érdemes egy próbát tenni :)
Jó a recept! A sok sajt csak jót tesz neki:)