Lasagne bolognai módon

Elkészítés módja
1. A tésztához,( ha van dagasztó, vagy kenyérsütő) a tojásokat felütjük, hozzáöntjük a vizet és habverővel simára keverjük. A dagasztótálba öntjük és hozzáadjuk lisztet. Ha összeállt átgyúrjuk. Ha nincs gép, akkor marad a hagyományos gyúrás, kicsit több vízzel. A tésztát addig felezgetem, amíg 32 gombócot nem kapok. Ezeket hosszúkásra kinyújtom. Utoljára a tésztanyújtó utolsó előtti fokozatával.
2. A húst ledaráljuk, az olajon a hagymával, fokhagymával fehérre pirítjuk, sózzuk, borsozzuk majd a paradicsom felével felöntve sűrűre főzzük. Hozzáöntjük a többi paradicsomot, beletesszük a felaprított, vagy szárított zöld fűszert (ha van pesto, akkor azt is) és felforraljuk. Lehetőleg híg legyen, mert a tészta felveszi a levét.
3. A besamelhez a vajat felforrósítjuk és a liszttel jól átkeverjük. Az előmelegített tejjel felöntjük, gyengén sózzuk, borsozzuk, kevés szerecsendióval ízesítjük és kevergetve felolvasztjuk benne a felaprított sajtot.
4. A tepsit vékonyan kiolajozzuk. Az aljára ragut terítünk, aztán egy réteg tésztával betakarjuk. Erre ragu és besamel kerül. Ezt addig folytatjuk, amíg a hozzávalók el nem fogynak. A tetejét a maradék besamellel megkenjük és sajtot reszelünk rá.
5. Előmelegített sütőben 170 fokon kb. 40-45 perci sütjük.
Lasagne bolognai módon recepthez fűződő történet, jótanács
Ha igazi bolognai ragut akarok, akkor én teszek hozzá: lila hagyma-szárzeller-sárgarépa-paradicsom egyvelegből készített pestót is, amit nyáron készítek és kis üvegekben dunsztolok ki.)
Hozzászólás írása
A hozzászóláshoz be kell jelentkezned
Megjegyzés: A weboldalunkon beküldött hozzászólásokat moderátoraink a nap 24 órájában ellenőrzik. Az elküldött hozzászólás a weboldalon megjelenik ugyan azonnal, de moderátoraink kifogásolható tartalom esetén a Felhasználási feltételeknek megfelelően bármikor törölhetik.