Küküllői kolbászleves

Küküllői kolbászleves recept
Hozzávalók
•  1 közepes vöröshagyma
•  3 evőkanál olaj
•  30 dkg paraszt- vagy házikolbász de lehet füstölt is (igyekezzünk olyat választani amelyik szépen vágható nem esik szét így biztosan nem is fő szét)
•  1 evőkanál jóféle pirospaprika
•  25 dkg fagyasztott zöldborsó
•  25 dkg fagyasztott zöldbab
•  2-3 gerezd zúzott fokhagyma
•  fél mokkáskanál őrölt köménymag
•  fél kiskanál csípős Piros Arany vagy erős Pista
•  1 babérlevél
•  1 kiskanál só
•  1-1 dl tejföl és főzőtejszín
•  1 kiskanál finomliszt
•  fél citrom leve
•  1-2 kiskanál mustár
•  1-1 kiskanál fölaprított friss vagy feleannyi szárított tárkonylevél és majoránna

Elkészítés módja

1. A hagymát megtisztítjuk, finomra aprítjuk, és egy lábasban, a megforrósított olajon, kis lángon kb. 5 perc alatt megfonnyasztjuk. A kolbászt – miután a bőrét lehúztuk – karikákra szeljük. A hagymára dobjuk, közepes lángon 1-2 percig pirítjuk.

2. A pirított kolbászt a pirospaprikával meghintjük, elkeverjük, a zöldborsót és a zöldbabot hozzáadjuk. Nagy lángra állítjuk, bő 1 liter vizet öntünk rá. A zúzott fokhagymával, a köménnyel, a paprikakrémmel és a babérral fűszerezzük, megsózzuk. 10 percig főzzük, ezalatt a borsó és a bab is megpuhul.

3. A tejfölt a tejszínnel, a liszttel, a citromlével és a mustárral simára keverjük. A forró levesből fél merőkanálnyit a tejfölös keverékbe teszünk, hogy később ne kapja össze, elkeverjük, a fövő levesbe öntjük. 2-3 percig kis lángon főzzük, így kissé besűrűsödik. Ha kell, utánaízesítjük, a tárkonnyal és a majoránnával fűszerezzük.

A leírásban szereplő Küküllői kolbászleves recept elkészítéséhez sok sikert kívánunk. Az elkészült ételhez, ételekhez, pedig jó étvágyat. Oldalunkon sok hasonló (leves) minőségi receptet talál képekkel, leírásokkal, hozzávalókkal. Vannak amik házilag készültek és vannak amik profi konyhában. Vannak köztük egyszerű, gyors receptek és vannak kissé bonyolultabbak. Vannak olcsó és költségesebb ételek is, de mindegyik finom és biztosan örömet szerez annak is aki készíti és annak is aki fogyasztja majd. A részletes keresőben számos szempont alapján szűrhet, kereshet a receptek között, hogy mindenki megtalálhassa a leginkább kedvére való ételt, legyen szó ünnepről, hétköznapról, vagy bármilyen alkalomról.

Hozzászólás írása

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned

Megjegyzés: A weboldalunkon beküldött hozzászólásokat moderátoraink a nap 24 órájában ellenőrzik. Az elküldött hozzászólás a weboldalon megjelenik ugyan azonnal, de moderátoraink kifogásolható tartalom esetén a Felhasználási feltételeknek megfelelően bármikor törölhetik.

Hozzászólás írása

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned

Megjegyzés: A weboldalunkon beküldött hozzászólásokat moderátoraink a nap 24 órájában ellenőrzik. Az elküldött hozzászólás a weboldalon megjelenik ugyan azonnal, de moderátoraink kifogásolható tartalom esetén a Felhasználási feltételeknek megfelelően bármikor törölhetik.