Küküllői kolbászleves
Elkészítés módja
1. A hagymát megtisztítjuk, finomra aprítjuk, és egy lábasban, a megforrósított olajon, kis lángon kb. 5 perc alatt megfonnyasztjuk. A kolbászt – miután a bőrét lehúztuk – karikákra szeljük. A hagymára dobjuk, közepes lángon 1-2 percig pirítjuk.
2. A pirított kolbászt a pirospaprikával meghintjük, elkeverjük, a zöldborsót és a zöldbabot hozzáadjuk. Nagy lángra állítjuk, bő 1 liter vizet öntünk rá. A zúzott fokhagymával, a köménnyel, a paprikakrémmel és a babérral fűszerezzük, megsózzuk. 10 percig főzzük, ezalatt a borsó és a bab is megpuhul.
3. A tejfölt a tejszínnel, a liszttel, a citromlével és a mustárral simára keverjük. A forró levesből fél merőkanálnyit a tejfölös keverékbe teszünk, hogy később ne kapja össze, elkeverjük, a fövő levesbe öntjük. 2-3 percig kis lángon főzzük, így kissé besűrűsödik. Ha kell, utánaízesítjük, a tárkonnyal és a majoránnával fűszerezzük.
Hozzászólás írása
A hozzászóláshoz be kell jelentkezned
Megjegyzés: A weboldalunkon beküldött hozzászólásokat moderátoraink a nap 24 órájában ellenőrzik. Az elküldött hozzászólás a weboldalon megjelenik ugyan azonnal, de moderátoraink kifogásolható tartalom esetén a Felhasználási feltételeknek megfelelően bármikor törölhetik.