Krémes

Elkészítés módja
1. A tészta hozzávalóit összegyúrjuk, 1 órát pihentetjük.
2. Két lapot sütünk belőle, az egyiket sütés előtt vékonyan bekockázzuk (óvatosan, hogy a kés ne vágja át a tésztát, csak megjelölje), hogy később könnyebb legyen a szeletelés.
3. A pudingot a vaníliás cukorral, 10 dkg kristálycukorral és a vízzel összekeverjük.
4. A tojásfehérjéket a 25 dkg cukorral gőz fölött kemény habbá verjük.
5. A pudingot lassú tűzön sűrűre főzzük, majd hozzáadjuk a felvert habot és még 3 percig tovább főzzük.
6. Forrón a tésztára tesszük, majd a tetejére helyezzük a bekockázott lapot és letakarjuk egy száraz kendővel.
7. Miután kihűlt, a tetejét megszórjuk porcukorral.
Krémes recepthez fűződő történet, jótanács
Szerintem sokkal finomabb, mint a cukrászdában kapható krémesek. Egy tepsiből 24-30 szelet kijön. Érdemes olyankor sütni, amikor van maradék tojásfehérje, vagy más, sok tojássárgáját igénylő sütit is sütünk.
Mellesleg én sem szoktam a krémes tésztájába cukrot tenni, sőt én a mindenre jó leveles receptemet használom.
Húúú de gusztusos!! Ügyes vagy!! :)
Nagyon szeretem a krémest. El is mentem, jó kis recept.:)
Miért csodálkozol? A palacsinta tésztába sem szoktam cukrot tenni, csak a töltelékébe. Hidd el, megbízható ez recept :), nagyon finom.
A tésztába nem is tettél cukrot?Ez nekem furcsa.Érdekes ez a recept,még így nem is hallottam.