Kókuszkrémes tarka szelet

Elkészítés módja
1. A cukrot a tojásokkal 10 perc alatt habosra keverjük, apránként hozzáadjuk az étolajat, majd a tejjel felváltva a sütőporral elkevert lisztet is.
2. A tepsit kibéleljük szilikonos sütőpapírral és a tészta háromnegyed részét beleöntjük.
3. A tepsit egy kicsit megrázogatjuk, hogy egyenletesen elterüljön a sárga massza.
4. A maradék anyaghoz hozzákeverjük a kakaóport és egyenletesen a tepsiben várakozó tésztára öntjük.
5. Egy villa segítségével nyolcasokat írunk a tésztába, tehát a kakaós masszát \"belefésüljük\" a sárga masszába. 200 fokra előmelegített sütőben 30 perc alatt megsütjük.
6. Amikor szilárd a teteje egy fóliát teszünk rá, hogy meg ne égjen.
7. Elkészítjük a krémet.
8. A tejet a cukorral, pudingporral elkeverjük és felfőzzük.
9. Amint kihűlt, hozzákeverjük a kókuszreszeléket és vajjal habosra keverjük.
10. A megsült és kihűlt tésztára simítjuk a krémet és a csokoládéval bevonjuk. (Az étcsokoládét, majd a fehér csokoládét is az olajjal mikróban felolvasztjuk.) A krémre rácsurgatjuk először az étcsokoládét, majd vékony csíkokban, hosszában és keresztben a fehér csokoládét is.
11. Kés hegyével a fehér csokoládét a barnába húzogatjuk, végül hűtőszekrénybe tesszük dermedni, kb. 1 óra.
12. Amint jól lehűlt, egy forró vízbe mártott késsel felszeleteljük.
Kókuszkrémes tarka szelet recepthez fűződő történet, jótanács
Nagyon finom sütemény lett a végeredmény. Krém nélkül is mutatós, kevert tésztának is ajánlom.
Ajánlom szeretettel Zsuzsa.
Nagyon guszta,és érdemes lessz elkészíteni!