Epres-rebarbarás pite

Elkészítés módja
1. A rebarbara külső részét húzzuk le, majd daraboljuk fel, keverjük össze egy kevés cukorral és hagyjuk állni egy fél órát. Ezután alaposan csepegtessük le, mielőtt a tésztára kerülne.
2. Az epret alaposan mossuk meg, csepegtessük le, majd ízlés szerint daraboljuk fel.
3. A porcukorhoz adjuk hozzá a vaníliás cukrot, a tojásokat, a vaníliás pudingport, a Hulalát (v. habtejszínt) majd keverjük simára.
4. A sütőformába tegyünk sütőpapírt, helyezzük bele az előnyújtott leveles tésztát, majd szórjuk meg az édes morzsával (én babapiskótát morzsoltam össze, és azzal szórtam meg).
5. Ezután pakoljuk rá a feldarabolt epret, és az alaposan lecsepegtetett rebarbarát, majd öntsük rá a cukros-tejszínes keveréket.
6. Helyezzük be előmelegített sütőbe, majd közepes hőmérsékleten 40-45 perc alatt süssük készre (én légkeverésnél 160 fokon, 40 percig sütöttem).
7. A sütőből kivéve hagyjuk pár percig a formában hűlni, majd helyezzük rácsra, és hűtsük ki teljesen.
Epres-rebarbarás pite recepthez fűződő történet, jótanács
Tálalás előtt ízlés szerint szeleteljük fel, és úgy kínáljuk. Ízlés szerint tálalhatjuk melegen is, egy gombóc vanília fagyival megkoronázva.
Hozzászólás írása
A hozzászóláshoz be kell jelentkezned
Megjegyzés: A weboldalunkon beküldött hozzászólásokat moderátoraink a nap 24 órájában ellenőrzik. Az elküldött hozzászólás a weboldalon megjelenik ugyan azonnal, de moderátoraink kifogásolható tartalom esetén a Felhasználási feltételeknek megfelelően bármikor törölhetik.