Kefires-sajtos sörkifli

Elkészítés módja
1. Az élesztőt a langyos cukros tejben felfuttatom.
2. A lisztet összekeverem a tojásokkal, a kefirrel, az étolajjal, a sóval, és a felfuttatott élesztővel.
3. Az egészet tésztává dagasztom, és lefedve a duplájára kelesztem.
4. A puha margarint a sóval habosra kikeverem.
5. A tésztát 3 részre osztom és egyenként kb. 30 cm-es átmérőjű körformára kinyújtom. Az egyik lapot megkenem a sós vaj felével, ráteszem a másik lapot, kicsit nyújtok még rajta, majd megkenem krémmel és ráteszem a 3. lapot. Nyújtófával ellapítom és 16 cikkre vágom.
6. Kifli alakúra tekerem a cikkeket úgy, hogy kicsit szélesebbre húzom, amikor elkezdem feltekerni.
7. Sütőpapíros tepsibe fektetem, tojássárgájával megkenem a tetejét és ízlés szerint megszórom reszelt sajttal, szezámmaggal.
8. Egy nagy tepsibe pontosan belefér a 16 db kifli.
9. 200 fokra előmelegített sütőben 20 perc alatt készre sütöm.
Hozzászólás írása
A hozzászóláshoz be kell jelentkezned
Megjegyzés: A weboldalunkon beküldött hozzászólásokat moderátoraink a nap 24 órájában ellenőrzik. Az elküldött hozzászólás a weboldalon megjelenik ugyan azonnal, de moderátoraink kifogásolható tartalom esetén a Felhasználási feltételeknek megfelelően bármikor törölhetik.