Karácsonyi gesztenyetorta

Karácsonyi gesztenyetorta recept

Elkészítés módja

1. A lisztet, kakaóport, sütőport összekeverjük.

2. Az egész tojásokat a cukorral 10 perc alatt elektromos habverővel habosra verjük, apránként hozzáadjuk a vizet és az olajat is.

3. Jó kiverjük és egy fakanállal hozzákeverjük a szárazanyagokat. 26 cm-es kapcsos formában 180 fokon, tűpróbával ellenőrizve készre sütjük.

4. Először gesztenyeszíveket készítünk. Ehhez a gesztenyemasszát villával összetörjük, meglocsoljuk rumaromával, összegyúrjuk.

5. Dió nagyságú golyókat készítünk, majd csepp alakúra formázzuk őket.

6. A cseppek szélesebb részét tenyerünkkel megnyomkodjuk, így gesztenyeformát kapunk.

7. A hegyesebbik végét olvasztott csokoládéba mártjuk.

8. A tortakrémhez a pudingot a cukorral, tejjel megfőzzük, majd kihűtjük.

9. Kikeverjük nagyon habosra a margarint. A gesztenyemasszát összetörjük.

10. Ha kihűlt a pudingunk, hozzákeverjük a margarint, a gesztenyemasszát, rumaromát, vaníliás cukrot.

11. A piskótát 3 lapra vágjuk, a krémmel megtöltjük.

12. A behűtött tejszínt nagyon kemény habbá verjük, az oldalát, tetejét bevonjuk és habrózsával díszítjük.

13. A habrózsák közé teszünk egy-egy szívet.

14. Ezután a csillagokat és kis fenyőket készítjük el.

15. A csokoládét felolvasztjuk és fóliára öntjük, majd egyenletesen elsimítjuk.

16. Amikor majdnem teljesen megdermedt, kicsi csillag és fenyőformákkal kiszúrjuk és a tortát díszítjük vele.

Karácsonyi gesztenyetorta recept - 2 hozzászólás

  1. Vassné Edit
    Vassné Edit #8430 2013. 12. 28. 17:26 Válasz

    Köszönöm szépen Zsuzsa.

  2. zsuzsa56
    zsuzsa56 #8427 2013. 12. 28. 17:18 Válasz

    Ez a torta csodaszép!

Hozzászólás írása

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned

Megjegyzés: A weboldalunkon beküldött hozzászólásokat moderátoraink a nap 24 órájában ellenőrzik. Az elküldött hozzászólás a weboldalon megjelenik ugyan azonnal, de moderátoraink kifogásolható tartalom esetén a Felhasználási feltételeknek megfelelően bármikor törölhetik.

Karácsonyi gesztenyetorta recept - 2 hozzászólás

  1. Vassné Edit
    Vassné Edit #8430 2013. 12. 28. 17:26 Válasz

    Köszönöm szépen Zsuzsa.

  2. zsuzsa56
    zsuzsa56 #8427 2013. 12. 28. 17:18 Válasz

    Ez a torta csodaszép!

Hozzászólás írása

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned

Megjegyzés: A weboldalunkon beküldött hozzászólásokat moderátoraink a nap 24 órájában ellenőrzik. Az elküldött hozzászólás a weboldalon megjelenik ugyan azonnal, de moderátoraink kifogásolható tartalom esetén a Felhasználási feltételeknek megfelelően bármikor törölhetik.