Joghurtban pácolt pulykasteak, párolt gyümölcsökkel

Joghurtban pácolt pulykasteak, párolt gyümölcsökkel recept
Hozzávalók
•  4 szelet
•  egyenként kb.16 dkg-os pulykamell
• 
•  2-3 dl natúr joghurt
•  durvára őrölt színes bors
a párolt gyümölcshöz:
•  1 alma
•  1 őszibarack
•  1 kisebb cikk sárgadinnye
•  félfürt szőlő
•  6-8 szem eper
•  1 evőkanál kristálycukor
•  0.5-1 dl zamatos fehérbor
•  1 evőkanál méz
•  2 dkg vaj

Elkészítés módja

1. A pulykaszeleteket kissé kiverjük, besózzuk, majd a joghurttal alaposan bekenve, letakarva, fél napra hűtőszekrénybe tesszük.

2. Az összes gyümölcsöt megtisztítjuk, az almát, a barackot és a dinnyét kisebb cikkekre vágjuk, a szőlőt leszemezzük, az eperből a nagyobbakat félbevágjuk. Az almát pár pillanatra forrásban lévő vízbe is márthatjuk, mert keményebb a többi gyümölcsnél, így nem biztos, hogy egyszerre megpuhulnak. Egy nagy serpenyőben a cukrot világosbarnára karamellizáljuk, majd a bort ráöntjük. Éppen csak 1-2 percig főzzük, míg a cukor teljesen föloldódik benne, azután a mézzel édesítjük. A gyümölcsöket beledobjuk, 1-2 perc alatt átforgatjuk, a vajat beledobjuk, és készen is van.

3. Közben a pulykamellet lecsöpögtetjük, egy kevés grillfűszerrel behintjük, és megforrósított olívaolajon vagy olajjal megkent grillapon oldalanként 2-3 perc alatt megsütjük. Lecsöpögtetjük, és színes borsot őrölünk rá.

4. Azonnal, a forró gyümölcsökkel és frissen sült mogyoróburgonyával tálaljuk.

A leírásban szereplő Joghurtban pácolt pulykasteak, párolt gyümölcsökkel recept elkészítéséhez sok sikert kívánunk. Az elkészült ételhez, ételekhez, pedig jó étvágyat. Oldalunkon sok hasonló (steak recept) minőségi receptet talál képekkel, leírásokkal, hozzávalókkal. Vannak amik házilag készültek és vannak amik profi konyhában. Vannak köztük egyszerű, gyors receptek és vannak kissé bonyolultabbak. Vannak olcsó és költségesebb ételek is, de mindegyik finom és biztosan örömet szerez annak is aki készíti és annak is aki fogyasztja majd. A részletes keresőben számos szempont alapján szűrhet, kereshet a receptek között, hogy mindenki megtalálhassa a leginkább kedvére való ételt, legyen szó ünnepről, hétköznapról, vagy bármilyen alkalomról.

Hozzászólás írása

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned

Megjegyzés: A weboldalunkon beküldött hozzászólásokat moderátoraink a nap 24 órájában ellenőrzik. Az elküldött hozzászólás a weboldalon megjelenik ugyan azonnal, de moderátoraink kifogásolható tartalom esetén a Felhasználási feltételeknek megfelelően bármikor törölhetik.

Hozzászólás írása

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned

Megjegyzés: A weboldalunkon beküldött hozzászólásokat moderátoraink a nap 24 órájában ellenőrzik. Az elküldött hozzászólás a weboldalon megjelenik ugyan azonnal, de moderátoraink kifogásolható tartalom esetén a Felhasználási feltételeknek megfelelően bármikor törölhetik.