Joghurtban pácolt pulykasteak, párolt gyümölcsökkel

Elkészítés módja
1. A pulykaszeleteket kissé kiverjük, besózzuk, majd a joghurttal alaposan bekenve, letakarva, fél napra hűtőszekrénybe tesszük.
2. Az összes gyümölcsöt megtisztítjuk, az almát, a barackot és a dinnyét kisebb cikkekre vágjuk, a szőlőt leszemezzük, az eperből a nagyobbakat félbevágjuk. Az almát pár pillanatra forrásban lévő vízbe is márthatjuk, mert keményebb a többi gyümölcsnél, így nem biztos, hogy egyszerre megpuhulnak. Egy nagy serpenyőben a cukrot világosbarnára karamellizáljuk, majd a bort ráöntjük. Éppen csak 1-2 percig főzzük, míg a cukor teljesen föloldódik benne, azután a mézzel édesítjük. A gyümölcsöket beledobjuk, 1-2 perc alatt átforgatjuk, a vajat beledobjuk, és készen is van.
3. Közben a pulykamellet lecsöpögtetjük, egy kevés grillfűszerrel behintjük, és megforrósított olívaolajon vagy olajjal megkent grillapon oldalanként 2-3 perc alatt megsütjük. Lecsöpögtetjük, és színes borsot őrölünk rá.
4. Azonnal, a forró gyümölcsökkel és frissen sült mogyoróburgonyával tálaljuk.
Hozzászólás írása
A hozzászóláshoz be kell jelentkezned
Megjegyzés: A weboldalunkon beküldött hozzászólásokat moderátoraink a nap 24 órájában ellenőrzik. Az elküldött hozzászólás a weboldalon megjelenik ugyan azonnal, de moderátoraink kifogásolható tartalom esetén a Felhasználási feltételeknek megfelelően bármikor törölhetik.