Ízletes szilvás gombóc
Elkészítés módja
1. A melegen áttört burgonyát, gyors mozdulatokkal a hozzávalókkal együtt, nem túl kemény tésztává gyúrunk. Sokáig ne dolgozzunk vele.
2. A sima tésztát letakarjuk és a zsemlemorzsát olajon megpirítjuk.
3. Ezután a tésztát lisztezett deszkán kinyújtjuk 5 mm vastagságúra és négyzetekre vágjuk, majd a közepébe magozott szilvát teszünk és az ízesített barna cukorból 1 kávéskanállal teszünk a szilvába.
4. Összehajtjuk őket és gombóccá formáljuk.
5. Sós, forrásban lévő vízben kifőzzük, majd ha feljönnek a víz színére, akkor kiszedjük szűrőlapáttal és a morzsába forgatjuk. Szükségtelen leöblíteni.
6. Forgatás után tálba szedjük és a fűszeres barna cukorral megszórva tálaljuk.
Ízletes szilvás gombóc recepthez fűződő történet, jótanács
A tésztának különleges ízt ad a citromhéj, és a gyömbér. Ettől másabb lesz, mint a hagyományos.
Sok szilvát ettem a fagyasztóba,még a fán is van.
Szépek lettek és finomak.
Szeretem. jól néz ki:)